Абонамент за бюлетин
Мария Калас. Последното турне
-10%

Мария Калас. Последното турне

ISBN: 9786197055436
Издател: Лабиринт
Издадена: 2018
Брой страници: 340
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.50x20.50
Корична цена: 16.90 лв.
Цена: 15.21 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Биографична литература
През 1973 г. пианистът Робърт Съдърланд е поканен да работи с Мария Калас, която подготвя бляскавото си завръщане на сцената заедно с италианския тенор Джузепе ди Стефано. В началото привлечен да замества и да помага на пианиста, с когото дивата работи отдавна, Съдърланд дори не подозира, че ще изиграе ключова роля в последните години от живота ѝ.

По време на вълнуващото турне, което ще ги отведе на най-големите сцени в Европа, Северна Америка и Азия, Съдърланд се превръща в близък приятел и доверено лице на прочутото сопрано. Мария Калас му разказва за детството си, за своите родители и преподавателя си по пеене, за вярната си публика и за най-голямата си страст – музиката. Съдърланд открива една сложна и многолика личност, колкото щедра, толкова и противоречива: ту велика оперна прима, ту уязвима и влюбена до полуда жена. По онова време Калас преминава през тежък период: Онасис, с когото е изживяла девет години на страстна любов, я е изоставил и се е оженил за Жаклин Кенеди. Турнето, което Ди Стефано предлага на Калас като единствен лек и за наранените ѝ чувства, и за спада в нелекия ѝ творчески път, е белязано от бурните им отношения, достойни за commedia dell’arte, където смехът често съжителства със сълзите.

Робърт Съдърланд, който неизменно присъства и на сцената, и зад кулисите, описва добронамерено и проникновено този последен ярък период от живота на Divina, или Божествената, както често наричат великата певица.

Книги, подобни на "Мария Калас. Последното турне"

Нерон
-10%

Нерон

Антъни Еверит

31.50 лв.
Божествена
-10%

Божествена

Дейзи Гудуин

18.00 лв.
Животът на Мона Лиза
-10%

Животът на Мона Лиза

Даян Хейлс

17.91 лв.
Влюбеният крал
-10%

Влюбеният крал

Мишел Зевако

18.00 лв.
Нищо случайно

Нищо случайно

Клое Маданес

24.00 лв.

Други книги от Робърт Съдърланд

Коментари за "Мария Калас. Последното турне"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах