Абонамент за бюлетин
Манипулаторите са сред нас
-10%

Манипулаторите са сред нас

ISBN: 9786190201076
Издател: Колибри
Издадена: 2017
Брой страници: 320
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Психология и психоанализа
Симпатични, чаровни, сдържани или направо тиранични, манипулаторите използват различни средства, за да постигнат целите си. Действайки подмолно, тези наши „близки“ – родители, спътници, познати, колеги – успяват да ни вдъхнат чувство за вина, да ни унизят и да посеят съмнението в душите ни, понякога да ни подтикнат към самоубийство. Кои са те? С какви средства да се предпазим от тези терористи на чувствата, които под видимия си чар прикриват волята си… да ни унищожат?

Не, това не е нов епизод от „Нашествениците“ – това са манипулаторите, зловредна порода от собствената ни планета, срещу която Изабел Назар-Ага е решила да води война. За да избегнем капаните на повърхностната психология, добре е да поразсъждаваме върху начините на манипулиране, както правят например Жан-Леон Бовоа и Робер-Венсан Жул в „Кратко ръководство по манипулация в услуга на почтените хора“ (ИК „Колибри“, 2008); или да анализираме като Мари-Франс Иригоайен в „Моралният тормоз“ (ИК „Колибри“, 2016) перверзното насилие във всекидневието. Или, както прави Изабел Назар-Ага в „Манипулаторите са сред нас“, да проследим подмолните ходове на тези коварни индивиди и да ги разкрием.

Надянали избраната от тях маска, те съблазняват, заплашват, изнудват или „стеснително“ се домогват до услугите ни. Техни жертви са главно хора пасивни, неуверени в себе си, неумеещи да отказват. Как да разпознаем манипулатора и как да се предпазим от него?

Авторката разказва истински истории, запознава читателя с правилата на контраманипулацията и дава практически съвети, които си струва да се последват.

-----------------

Изабел Назар-Ага (р. 1963 г.) е завършила психомоторика в Медицинския факултет „Питие-Салпетриер”, практикува софрология и невролингвистично програмиране. Специализирала е поведенческа и когнитивна терапия, води курсове по себеутвърждаване и самоуважение, има частен кабинет в Париж, където ръководи стажове по личностно развитие, комуникация и управление на стреса. Автор е на 4 книги по тази тематика. Провежда и семинари на тема „Да се опълчим на манипулаторите”, за да помогне на жертвите на манипулация и морален тормоз.

Безспорният й бестселър „Манипулаторите са сред нас”(2013) е преведен на 12 езика. От книгата са продадени повече от 200 000 екземпляра.

Книги, подобни на "Манипулаторите са сред нас"

Как да си отгледаш викинг

Как да си отгледаш викинг

Хелън Ръсел

19.99 лв.
Може и да греша
-10%

Може и да греша

Бьорн Натико Линдеблад

16.20 лв.
Скрита дарба
-10%

Скрита дарба

Полина Помплиано

17.91 лв.
Подчинение на авторитета
-5%

Подчинение на авторитета

Стенли Милграм

19.86 лв.
Стани каквото си
-5%

Стани каквото си

Алън Уотс

17.10 лв.

Други книги от Изабел Назар-Ага

Коментари за "Манипулаторите са сред нас"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах