Абонамент за бюлетин
Мама...
-10%

Мама...

ISBN: 9786191509515
Издател: Колибри
Издадена: 2016
Брой страници: 224
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 14.40 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Биографична литература
Като дете Илона Майер, дъщеря на унгарски архитект, заминава с родителите си за България, където е командирован баща й. Тук израства и тук се оженва за Жорж Вартан, българин от арменски произход, тук ражда сина си Еди и дъщеря си Силви. И оттук по време на комунистическия режим емигрира във Франция. Силви е на седем години. Животът й преминава „в сянката на майка й” – нежната и силна жена, стълб на семейството.

„Мама…” е книга, написана с много любов и с дълбока признателност към жената, с която Силви Вартан е имала особено силна връзка. Успоредно с образа на Илона, живяла нелек живот, без никога да се оплаче, голямата певица ни представя и собствените си премеждия и успехи, разказва за началото на певческата си кариера и за нейния апогей, за браковете си с Джони Холидей и Тони Скоти, за баща си, брат си, децата си, за дните и годините, които е живяла до обичаната си майка.

„Мама…” е вълнуващо свидетелство за силата на обичта и за смелостта на хората, принудени от обстоятелствата да водят живот на изгнаници.

----------------

Силви Вартан е световноизвестна френска певица и киноактриса, родена в България. На седемгодишна възраст напуска родината си, а десет години по-късно записва първата си песен в Париж. Тя е не просто една от грандамите на френската музика, а борбена и чувствителна жена, спечелила милиони почитатели в цял свят с неоспорим талант, елегантно сценично присъствие и благородство на духа.

Книги, подобни на "Мама..."

Между сянката и светлината
-10%

Между сянката и светлината

Силви Вартан

14.39 лв.
Дума по дума
-10%

Дума по дума

Силви Вартан

13.50 лв.
Нерон
-10%

Нерон

Антъни Еверит

31.50 лв.
Божествена
-10%

Божествена

Дейзи Гудуин

18.00 лв.
Животът на Мона Лиза
-10%

Животът на Мона Лиза

Даян Хейлс

17.91 лв.

Допълнителни материали Други книги от Силви Вартан

Коментари за "Мама..."
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах