Абонамент за бюлетин
Мама и аз и Мама

Мама и аз и Мама

ISBN: 9786197350166
Издател: Лист
Издадена: 2017
Брой страници: 176
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 12.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Биографична литература
Срещах любов и губех любов. Осмелих се да пътувам до Африка, за да позволя на сина си да завърши гимназия в Кайро, Египет. Живях с южноафрикански борец за свобода, с когото се запознах, докато внасяше петиция против апартейда в Южна Африка в ООН. И двамата се опитахме да направим връзката си здрава и издръжлива. За известно време опитите ни бяха успешни. Когато отношенията ни приключиха, отведох сина си в Гана, а борецът за свобода се върна в Южна Африка.

Мая Анджелоу (1928-2014) е сред най-влиятелните фигури в борбата на човечеството към свобода и равноправие. Автор на 7 автобиографични книги, 14 стихосбирки, три сценария, тя е кумир за тв иконата Опра Уинфри, приятелка на актрисата и певица Барбра Стрейзънд, борец за граждански права и вдъхновение на милиони хора.

Автобиографията й "I Know Why the Caged Bird Sings" е номинирана за наградата "Пулицър", а през 1993 г. Мая Анджелоу печели "Грами" за поемата си "On the Pulse of Morning", произнесена на президентската инаугурация на Бил Клинтън.

"Мама и аз и мама" е последната й автобиография, писана през 2013 г. В нея тя изповядва как е извървявала пътя към майка си Вивиан Бакстър.

----------------

Очаквах книгата да ме разочарова. Държах авторката на много висок пиедестал, особено нейните биографии. Например, чак в колежа успях да оценя нейната поезия. Тогава смятах, че тя нямаше какво повече да каже. Не беше ли казала достатъчно, в крайна сметка? Но не, оказа се, че съм грешала. Как може да има някой, който да успее да те вдъхновява от 9 до 33 годишна възраст? Срещата с нейните книги, определено като е среща със стар приятел.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Мама и аз и Мама"

Писмо до дъщеря ми

Писмо до дъщеря ми

Мая Анджелоу

15.00 лв.
Знам защо пее птицата в клетка

Знам защо пее птицата в клетка

Мая Анджелоу

15.00 лв.
Влюбеният крал
-10%

Влюбеният крал

Мишел Зевако

18.00 лв.
Еуфория - Роман за Силвия Плат
-10%

Еуфория - Роман за Силвия Плат

Елин Кулхед

21.60 лв.
Грейс от Монако
-10%

Грейс от Монако

Кери Мейер

21.60 лв.

Други книги от Мая Анджелоу

Коментари за "Мама и аз и Мама"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах