Абонамент за бюлетин
Малкият принц
-10%

Малкият принц

ISBN: 9786197040289
Издател: Изида
Издадена: 2015
Брой страници: 96
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 4.99 лв.
Цена: 4.49 лв.
Нов превод на безсмъртната магична приказка на Сент-Екзюпери бе издаден от "Изида". Той е включен в поредицата на издателството, представяща забележителни творби на детската литература, като "Рибарят и неговата душа" на Оскар Уайлд, "Вафлено сърце" и "Туне Глимердал" на младата скандинавска звезда Мария Пар, обявявана за "новата Астрид Линдгрен".

Изданието е с оригиналните цветни илюстрации на автора. Новият превод е дело на великолепния преводач Румен Руменов, който е претворил на български много емблематични творби на френската и испанската класика, както и модерни произведения.

В книгата един пилот, приземил се аварийно в пустинята, се натъква на малко момче, дошло от непозната планета. То му разказва за живота си, за пътешествието си през космоса, за създанията, които е срещнало. Но отвъд тази история, произведението на Екзюпери е и много повече - книга, изпълнена с мъдрост, в която простичките наглед мисли и изказвания на героите отключват въображението и ни карат да се замислим върху собствения си живот: как и за какво живеем, върху какво се градят приятелството, обичта и щастието. Човек трябва да вижда и да търси със сърцето си, защото очите са слепи...

Създадена преди 72 години, тази магична приказка продължава да вълнува. Според едно изследване „Малкият принц” е най-превежданата книга след Библията – на общо близо 200 езика и диалекта. Продадени са повече от 80 млн. копия в цял свят.
Неотделима част от тази приказка са рисунките на самия писател. Създадени по време на боевете с нацистите през Втората световна война, те запечатват образа на момчето, тръгнало да пътува през Космоса и открило нашата планета.

По безсмъртната история на Антоан дьо Сент-Екзюпери са създадени няколко филма, мюзикъл, анимационен сериал.

Книги, подобни на "Малкият принц"

Малкият принц
-10%

Малкият принц

Антоан дьо Сент-Екзюпери

7.11 лв.
Малкият принц
-10%

Малкият принц

Антоан дьо Сент-Екзюпери

12.51 лв.
Малкият принц
-10%

Малкият принц

Антоан дьо Сент-Екзюпери

11.69 лв.
Малкият принц
-10%

Малкият принц

Антоан дьо Сент-Екзюпери

3.59 лв.
Малкият принц
-5%

Малкият принц

Антоан Дьо Сент-Екзюпери

9.50 лв.

Други книги от Антоан дьо Сент-Екзюпери

Коментари за "Малкият принц"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах