Абонамент за бюлетин
Малката лодка
-10%

Малката лодка

ISBN: 9789546558206
Издател: Бард
Издадена: 2018
Брой страници: 416
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 24.99 лв.
Цена: 22.49 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
От света на "Тъмните му материи"

Двайсет години след излизането на революционната поредица "Тъмните му материи" Филип Пулман се завръща майсторски към онзи паралелен свят с първия том от новата трилогия "Книга на Праха".

Малкълм Полстед е от онези наблюдателни и будни момчета, които остават до голяма степен незабелязани. Вероятно затова неизбежно се превръща в шпионин...
Бащата на Малкълм има странноприемница на име „Пъстървата“ на брега на река Темза, в която се отбива цял Оксфорд. Момчето и демонът му Аста редовно дочуват новини, клюки и скандални случки, но през една дъждовна зима се натъкват на нещо съвсем различно.

Малкълм намира тайно писмо, в което се говори за опасно вещество, наречено Прах, а изследователката, за която е предназначено писмото, открива момчето. Когато тя го моли да си държи очите отворени на четири, Малкълм започва да се сблъсква с най-различни подозрителни лица: пътешественика лорд Азриел, който бяга от преследвачите си; главорезите на Магистратурата; циганин на име Корам, който го предупреждава за предстояща опасност, и красива жена със зла маймунка за демон. Всички се интересуват от едно − бебе на име Лира.

Лира е от онези деца, които привличат хората като магнит. И Малкълм смело и жертвоготовно е решен да я защити от надигащата се буря.

-------------------

Прекрасен начин да започнете Новата година. Хареса ми бавното действие през първата половина на романа и всички детайли, които ви отвеждат в любопитния свят на Малкълм. Хареса ми и вълнението във втората част на книгата - сюрреалистичните и изпълнени със заплаха епизоди, кралицата-фея, магьосницата, смелостта и всичко, което прави недоволната Алис.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Малката лодка"

Тъмните му материи - пълно издание
-10%

Тъмните му материи - пълно издание

Филип Пулман

44.91 лв.
Асайл
-10%

Асайл

Иън К. Есълмонт

36.00 лв.
BRZRKR, том 3
-10%

BRZRKR, том 3

Киану Рийвс

18.00 лв.
Нож от блянове
-10%

Нож от блянове

Робърт Джордан

25.19 лв.
Киндлинг

Киндлинг

Трейси Чи

25.00 лв.

Други книги от Филип Пулман

Коментари за "Малката лодка"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах