Абонамент за бюлетин
Магическият кръг
-10%

Магическият кръг

ISBN: 9789543302055
Издател: Унискорп
Издадена: 2009
Брой страници: 560
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
"Магическият кръг" е книга е за предизвикателството на човека и неговото дирене. Едно невероятно пътуване във времето и по земното кълбо; книга, която ще разкаже удивителна история за мисията на човечеството да овладее силите на небесата и земята в името на една огромна трансформация…
"Магическият кръг" въвежда читателя в тайната мисия на историческите личности, разказва за местонахождението на тринайсетте древни реликви и истината за свещените места; проговаря за символите и тяхното значение. Със сигурност чрез романа "Магическият кръг" читателят ще открие още много интригуващи факти като окултното в нацизма, смисълът на Тайната вечеря, корените на санскрит, съвременната конспирация, мистериите на келтските друиди и много други.

Катрин Невил, авторката на бестселъра "Осем", комбинира увлекателни исторически факти със съвременни елементи от трилъра, за да създаде третия си роман и най-амбициозен проект - "Магическият кръг". Една окултно-историческа книга, която разкрива тайните за реликви, предания, гадания, исторически събития и личности. "Магическият кръг" е история на вечността, която започва преди две хиляди години със зараждането на Римската империя и се приближава до днешни времена, стигайки до падането на Берлинската стена. Самата авторката определя романа си като книга за трансформацията и прехода, за повратните моменти и за оцеляването, както личностно, така и глобално. Смело съчетава съвременни характери от истинския живот с исторически фигури като Апостолите, Калигула, Чингиз хан, Исус, Пилат Понтийски, бог Дионисий, Александър Велики.

"Магическият кръг" е и книга за прехода от ерата на Рибата в ерата на Водолея. Преминаването от единия в другия кръг е момент на големи промени и катаклизми за хората, държавите, религиите и идеологии. Като Шехерезада авторката умело вплита една история в друга, в нея трета, грабва вниманието на читателя, и така научаваме за древни ритуали, тайни посвещения, за руните, за свещените места на силата… Катрин Невил използва художествената измислица, но същевременно е здраво стъпила на историческите факти и своите проучвания, което прави книгите й не просто интересно четиво, а достоверни и културологични изследвания, поднесени увлекателно и с разказвачески талант.

Книги, подобни на "Магическият кръг"

Пожарът
-10%

Пожарът

Катрин Невил

18.00 лв.
Семейни жени

Семейни жени

Кристина Кампос

19.95 лв.
Изумление и трепет

Изумление и трепет

Амели Нотомб

16.00 лв.
Хигиена на убиеца

Хигиена на убиеца

Амели Нотомб

18.00 лв.
Къщата с вратите. Роман за Съмърсет Моъм

Къщата с вратите. Роман за Съмърсет Моъм

Тан Туан Ен

21.90 лв.

Други книги от Катрин Невил

Коментари за "Магическият кръг"
Elena - 19/01/2012
haresa mi

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах