Абонамент за бюлетин
Любовна история
-5%

Любовна история

ISBN: 9786197362169
Издател: Black Flamingo
Издадена: 2018
Брой страници: 216
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 15.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Една вечер, след края на прием¬ните часове, в лекарския кабинет на Александър Вертхаимер се появява съмнителен и изплашен мъж. Придружава го тежко ранена, по всяка вероятност непълнолетна украинка. „Любовна история" е протокол, съставен от Александър Вертхаимер за срещата му с Мария Мелник и произлезлите от нея фатални последствия. Това е същевременно личен спомен, изповед, защитна реч и признание за вина, този протокол е цял космос от патология и насилие, които обаче бива възприеман от разказвача като любов и страстно влечение. Чрез своята уникална елегантна стилистика Томас Йоник разобличава типичния профил на извършителя - Александър Вертхаимер е вглъбен в размисли, феминистично настроен мъж, цитиращ Андреа Дворкин и Ингеборг Бахман, на които не би трябвала дa му се случи всичко това. Но той е и самотен мъж. който в процеса на четене, дори и представяйки сам себе си като напълно беззащитен, с всяка следваща страница става все по-зловещ.

Майсторските умения на Йоник в представянето на насилието и зависимостите в семейните, сексуални и любовни взаимоотношения, на силата на фантазиите и копнежа за спасение се открояват и в „Любовна история", където той по особено объркваш начин намесва и своя хумор.

-------------------

ТОМАС ЙОНИК е един от знаковите автори на своето поколение. Роден през 1966 г. в Екернфьорде, от 1991 г. насам, той пише театрални пиеси, либрета, сценарии и романи. Йоник е работил и като режисьор в Драматичен театър Цюрих, Театър Люцерн, на Берлинската народна сцена, както и в Драматичен театър Виена, където от 1997 до 1999 а. е бил главен драматург.

Неговите театрални пиеси са преведени на много езици. Първият му сборник, издаден от Дрошл, излиза през 2008 г. под заглавие „Театър едно". Първият роман „Юпитер" се появява през 1999 г. Последван е от „Четиресет дни", за които през 2009 г. (заедно със своя преводач Бернар Бано) получава „Prix Amphi" за най-добър чуждоезичен роман в превод на френски. Третият роман. театрално-филмовата загадка „Мелодрама", излиза през 2013 г.

Книги, подобни на "Любовна история"

Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.
Сингулярност

Сингулярност

Балсам Карам

18.00 лв.
Бисери на мъдростта

Бисери на мъдростта

Огняна Иванова

19.90 лв.
Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Робърт Луис Стивънсън

14.90 лв.
Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.

Други книги от Томас Йоник

Коментари за "Любовна история"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах