Абонамент за бюлетин
Лъвицата Елза
-10%

Лъвицата Елза

ISBN: 9786197300185
Издател: Вакон
Издадена: 2017
Брой страници: 136
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
И до днес необятните савани на Кения пазят спомена за една изключителна лъвица, доказала, че големите котки не са безразсъдни зверове, а индивиди, способни на дълбока любов и преданост. Историята на Елза започва в първото февруарско утро на 1956 г., когато старшият пазач на дивеча Джордж Адамсън се прибира с три осиротели лъвчета. Суровите природни закони не вещаят нищо добро на беззащитните мъници, затова Джордж и съпругата му Джой осиновяват лъвчето с най-нищожен шанс за оцеляване. В лицето на слабичката, но безстрашна Елза Джой намира сродна душа и между двете неусетно се заражда необикновена дружба, основаваща се на пълно доверие и равноправие.

Идилията им обаче не трае вечно. С годините растящата лъвица все по-силно усеща повика на дивата природа, към която е неспособна да се върне, защото не умее да ловува и да общува със себеподобните си. За да помогнат на лутащата се между два свята Елза, осиновителите й правят невъзможното. След много седмици на обучение тя се превръща в първото опитомено диво животно, което успешно се приспособява към естествената си среда. Лъвицата намира прайд и партньор, но никога не забравя своите спасители и в един прекрасен ден ги навестява заедно с малките си – венец на усилията, положени от Джой и Джордж. За смелия Джеспа, плашливия Гоупа и Малката Елза големите приключения тепърва предстоят.

Трогателното приятелство между съпрузите Адамсън и четириногата им спътница разкрива пред света богатия душевен свят на дивите обитатели и поставя началото на световното движение за опазване на африканската флора и фауна. Прогледнало с други очи, човечеството най-сетне осъзнава, че мястото на Елза и нейните другари не е в цирковите шатри и трофейните зали, а в принадлежащите им по право девствени простори.

-------------------

Това е една от най-добрите истории за животни на всички времена! Защо? Защото е за една лъвица на име Елза, за един приятел, близък, едно любящо създание, което споделя живота на Джой и Джордж, докато те живеят в Кения. Те отглеждат това осиротяло лъвче, което наричат Елза и тя израства и се превръща в най-близъкия им и скъп приятел, в тяхно семейство.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Лъвицата Елза"

Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.
Сингулярност

Сингулярност

Балсам Карам

18.00 лв.
Бисери на мъдростта

Бисери на мъдростта

Огняна Иванова

19.90 лв.
Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Робърт Луис Стивънсън

14.90 лв.
Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.

Други книги от Джой Адамсън

Коментари за "Лъвицата Елза"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах