Абонамент за бюлетин
Лоша кръв: Тайни и лъжи в един стартъп от Силициевата долина
-5%

Лоша кръв: Тайни и лъжи в един стартъп от Силициевата долина

ISBN: 9786197115413
Издател: Екслибрис
Издадена: 2019
Брой страници: 344
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 17.10 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Криминалета
Бестселър на Ню Йорк Таймс

Подробен разказ за стремителния възход и шокиращия срив на „Теранос“, новосъздадена биотехнологична фирма, оценявана на милиарди долари, основана от Елизабет Холмс.„Историята е дори още по-откачена, отколкото очаквах, и установих, че след като започнах да я чета, не мога да спра.

В тази книга има всичко: сложни измами, корпоративни интриги, репортажи от първа страница на списания, развалени семейни отношения и гибелта на една компания, която в един момент е била оценявана на почти $10 милиарда“.
Бил Гейтс

През 2014 Елизабет Холмс, основател и главен изпълнителен директор на „Теранос“, се смята от всички за следващия Стив Джобс; блестяща студентка, която напуска университета Станфорд, за да създаде биотехнологична фирма „еднорог“, на път да предизвика революция в медицинската индустрия с една машина, която може да прави кръвни изследвания значително по-бързо и по-лесно. Фирмата набира огромен капитал, Елизабет се превръща в звезда, а личното й състояние се оценява на $4.7 милиарда. Има само един проблем – машината не работи.Приковаваща история за една от най-големите корпоративни измами след „Енрон“, разказ за прекомерни амбиции и гордост на фона на Силициевата долина.

Една от най-добрите книги на годината според Националното публично радио, Ню Йорк Таймс Бук Ривю, Уолстрийт джърнъл, Уошингтън поуст, награда МакКинзи за бизнес книга на годината.

-------------------------

Джон Кариру е разследващ журналист от „Уолстрийт джърнълˮ и двукратен носител на наградата „Пулицърˮ. За разследването си по „Тераносˮ Кариру получава наградата „Джордж Полкˮ за финансова журналистика, наградата „Джералд Лобˮ за изключителна бизнес и финансова журналистика в категорията „Последователни репортажиˮ и наградата „Барлет & Силвърˮ за разследваща бизнес журналистика. Кариру живее в Бруклин с жена си и трите си деца.

Книги, подобни на "Лоша кръв: Тайни и лъжи в един стартъп от Силициевата долина"

Първата лъжа печели
-10%

Първата лъжа печели

Ашли Елстън

17.99 лв.
Лондонски мостове

Лондонски мостове

Джеймс Патерсън

8.50 лв.
Терапията

Терапията

Себастиан Фитцек

22.00 лв.
Убийства във Флийт Хаус

Убийства във Флийт Хаус

Лусинда Райли

19.95 лв.
Недовършена работа
-10%

Недовършена работа

Дейвид Балдачи

21.60 лв.

Други книги от Джон Кариру

Коментари за "Лоша кръв: Тайни и лъжи в един стартъп от Силициевата долина"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах