Абонамент за бюлетин
Лолита от Редута
-10%

Лолита от Редута

ISBN: 9789543305032
Издател: Унискорп
Издадена: 2020
Брой страници: 144
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 12.60 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Това е анатомията на изкуството – наблюдение и идея, радост и полет, труд и съмнения, вплетени от твореца в кратък сюжет, мелодия или картина... Но най-вече искреност, каквато Марин Урумов без съмнение притежава и ни разкрива в най-пълна степен в разказите си.

А ето какво споделя сам той за себе си?

Малко са нещата, от които съм се срамувал в живота си, но при все това те са повече от онези, от които съм се страхувал.

Роден съм преди 53 години във Варна и целият ми досегашен живот премина и е свързан с този град. Завършил съм, пак там, икономика в Икономическия университет – специалност, доста далечна от белетристиката, но за мен тя е просто начин като всеки друг да изкарвам прехраната си. Първата ми книга "Казано е" (стихотворения) беше издадена през 1992 г., а втората – "Бакъреният кон" (сборник разкази) през 2017 г. Имам и няколко награди за проза в различни литературни конкурси.

От няколко години, съвсем осъзнато, избрах спокойствието на селото пред програмираната лудост на градския живот и съм щастлив, че съпругата ми ме подкрепи в този мой избор. Освен нея обичам пътешествията, Родопа, морето нощем и хората, които ме карат да се чувствам нужен – майка ми, дъщеря ми, приятелите ми и всички онези, които някога са ми повярвали и все още ми вярват.

Що се отнася до мен като автор, си пожелавам книгите ми да стигнат не до повече, колкото до интелигентни читатели, а на тях, за да не бъдат разочаровани, пожелавам да опознаят прозата ми и не толкова прозаичността ми... А ако и след това останат разочаровани, значи е дошло времето да се захващам с друго.

„Лолита от Редута“, поне за мен, е книга с разкази от днешния ден, започнал вчера – с една усмивка, трагедия или обич... Но какво ще бъде тя за другите, не знам и не се наемам да прогнозирам. Както казах, пожелавам си интелигентни читатели...

„Карачобанов стисна зъби, отвори лаптопа и кликна върху файла „Вълци“.

- Бандов няма да ме има! – Изтри непубликувания си роман, влезе в папка „Кошче“ и го изтри и там. – Никой не може да ме притежава! – каза тихо и за пръв път от детството си заплака с глас: – Мамицата ви на всички! Мамицата ви…“

Книги, подобни на "Лолита от Редута"

Бакъреният кон

Бакъреният кон

Марин Урумов

14.00 лв.
Добруджанският феникс

Добруджанският феникс

Стефка Станчева

23.50 лв.
Човекът от последния вагон

Човекът от последния вагон

Марта Радева

18.00 лв.
Кварталът на писателите
-10%

Кварталът на писателите

Виктор Топалов

20.70 лв.
Тука е така
-10%

Тука е така

Або

11.70 лв.

Други книги от Марин Урумов

Коментари за "Лолита от Редута"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах