Абонамент за бюлетин
Листопад

Листопад

ISBN: 9789547831131
Издател: Intense
Издадена: 2010
Брой страници: 220
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Турска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 12.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
"Велик реалистичен роман от големия класик на турската литература."
Азис Несин

Романът "Листопад" е писан през трийсетте години на двайсети век. Това са първите години на младата турска република, когато се установяват новите порядки в светския живот, докато старите все още не са оживели.
Това е книга, която разказва за есента на живота, за семейните грижи на един порядъчен, отговорен и чувствителен високообразован чиновник.
Али Ръза поразява със своята сила и скромност.Семейството като висша ценност, страхът за децата и смисълът на избора в жизнения път на всеки един са нишките, увлекателно сплетени в тази история.

"Решат Нури разказва уж обикновено, а създава силно запомнящи се и въздействащи персонажи. Поучителен, без да е назидателен, вълнуващ, без излишна сантименталност и удивително реалистичен.
Вечна тема "бащи и деца" тук е представена по драматичен и трогващ начин."
Book Review

Книги, подобни на "Листопад"

Последното убежище
-10%

Последното убежище

Решат Нури

10.80 лв.
Буря над Тъкачната вила

Буря над Тъкачната вила

Ане Якобс

24.50 лв.
Нощен ферибот за Танжер

Нощен ферибот за Танжер

Кевин Бари

22.80 лв.
Театър "Империя"
-10%

Театър "Империя"

Майкъл Бол

21.60 лв.
В кръвта ми е

В кръвта ми е

Франческа Петрицо

19.99 лв.

Други книги от Решат Нури

Коментари за "Листопад"
Вики - 08/03/2010
В 85%от коментарите тук проблема е на етносна основа.До кога! Осъзнайте се хора.Хитлеризма си отиде преди 67 год.за да искате "чиста нация"както е искал Хитлер за Германия.От всички коментари до сега лъха на 101% на расизъм.Ами ако живеехте във Франция или в Америка където повечето са негри?Лично аз разделям хората на две: хора и човеци независимо от тяхната етни4еска принадлежност.Пиша ви го като човек от малцинствен етнос.

Мария - 06/03/2010
Кои са тия хубави американски филми? Какво ще кажете за европейското кино и култура, за руските филми и сериали? Много малко са стойностните американски филми. А за екшъните ... права е г-жата, нищо не струват. Аман от насилие...

... - 03/03/2010
Като почнете с вашите простотии тип "американските екшъни" направо ме убивате. Американците имат толкова хубави филми, класики, сериали. Това че не сте ги гледали не значи, че не съществуват. И мен лично ме е срам да гледам тези филми с децата ми. Мъжете доминират над жените, на това ли да се учи дъщеря ми? Не благодаря! Ролята на жената в тези филми е 100 години назад от западния свят.

Аленита - 03/03/2010
Книгата е хубава но сериала е 1000 пъти по хубав.... Някой знае ли къде може да се намери романа Листопад...!?

Мая Иванова - 02/03/2010
Какъв е проблема тук? Американските екшъни по-добри ли са? Убийства, насилие, наркотици, порнография...какво гледаме ние в тях?
Може да е турска "сапунка"Листопад или другите, но е много по-стойностен и НЕ МЕ Е СрАМ ДА ГО ГЛЕДАМ С ЦЯЛОТО СИ СЕМЕЙСТВО, докато другото не мога...

Светлана - 02/03/2010
Нямам нищо против турските сериали, понякога ги гледам, защото са разтоварващи. Обаче сериалът си е сериал, а книгата книга. А тази е СКУЧНА!

Figure - 01/03/2010
Пиле, пиле... може да си образована, но нито звучиш като такава, нито си информирана.

пиле - 28/02/2010
И аз съм образована и интелигентна, с 2 висши образования съм, работя много престижна работа, и харесвам филма :) надявам се да ми хареса и книгата. Филмът е в пъти по-стойностен отколкото, например, латиноамериканските. Нищо, че е турски, мисля че е хубав. Сега се сетих - колко от нас се обличат с турски дрехи и използват турски продукти? Все пак, почти половината стоки на пазара са турски, почти останалата половина са китайски, и това, което остава, са български. Вие като си купувате турски стоки пак ли сте такива тесногръди?!?

нина - 22/02/2010
Сериала Листопад е по хубав и по интересен от това дедо го пеше в книгата..Аз си купих книгата не е лоша,интересна е и тя но в сериала всичко е направено по красиво и интересно и книгата ми се видя малко скучна но все пак ще си я прочена!

маги - 18/02/2010
Какво като сериала е турски. Това са предразсъдъци. Какво искате да кажете че ако беше например американски щеше да е по-интересен, защо защото все гледаме натам ли.... Глупости. Сериала е добър наистина, а имежду другото всичките им сериали забелязвате ли че са достъпни и всеки може да намери едно или друго нещо от себе си от живота си в сериалите им. И може би така се вижда отстрани. А какво да гледаме може би д-р Хаус, той е един такъв като магьосник оправя всичко с магическа пръчка. Или от онези Безследно изчезнали които ти всяват на теб и семейството ти някакъв страх. Или българските.... те са невероятни. Стига гледайте нещата такива каквито са.

стр. 3 от 5
1 2 3 4 5
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах