Абонамент за бюлетин
Лидерство: Стратегия и тактики - полеви наръчник
-10%

Лидерство: Стратегия и тактики - полеви наръчник

ISBN: 9789547833197
Издател: Locus
Издадена: 2021
Брой страници: 304
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 19.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Икономическа литература, Мениджмънт
В армията полевият наръчник представя инструкции на прост и ясен език, стъпка по стъпка, за да се помогне на войниците да изпълняват мисиите си. В гражданския сектор книгите предлагат информация за всичко: от поправката на капещ водопроводен кран до развитието на ефективна тренировъчна програма за приготвянето на добър стек.

Какво става обаче, ако ви повишат на нова длъжност и трябва да ръководите бившите си колеги? Какво става, ако не ви изберат за ръководната длъжност, която сте искали? Как преодолявате синдрома на натрапника, когато не сте сигурни, че трябва да ръководите? Като лидер, как разумно определяте наказанията? А наградите и поощренията? Как изграждате доверие както с вашите ръководители, така и с подчинените си? Как поднасяте обективна критика нагоре и надолу по веригата на управлението по тактичен и позитивен начин? Това са все въпроси за лидерството - най-сложното от всички човешки начинания. Макар че има изобилие от книги, които осигуряват солидни познания относно лидерството, няма "полеви" наръчник по лидерство, осигуряващ директни, ситуационни, прагматични насоки „как да…“, които всеки да може незабавно да използва. Досега.

"Лидерство: Стратегия и тактики" обяснява как да се използва теорията за лидерството, бързо да се преведе в приложима стратегия и след това лидерството да се въведе в действие на тактическо равнище. Тази книга е решението, от което се нуждаят лидерите на всяко равнище - не просто за да разбират играта на лидерството, но и за да знаят как да я играят и да я печелят.

"Какво ще ви даде точно тази книга? Няма да ви залее с теория, макар да има и малко от нея. Няма да е само за личния опит, макар да има отлични примери на Джоко в лидерски роли като морски тюлен, обучаващ морски тюлени, един от най-успешните консултанти и обучители по лидерство в днешно време за огромни компании. Това е една от най-приложимите книги за лидерство. Принципи. Подходи. Конкретно кога какво да правите в конкретни ситуации в организацията ви и с екипа ви. И да, ще я препрочитате пак и пак. С вашето развитие като лидер ще откривате нови и нови диаманти. Защото както Jocko ни показва - един лидер има много предизвикателства, и всяка една ситуация го прави по-добър лидер.

Сложно ли е да си лидер? Не е лесно. Защото, както споделя и доказва Джоко - лидерът носи пълна отговорност за резултатите. И защото лидерът споделя похвалите и успеха, но поема цялата вина.

Има ли лесен път да сте лидери? Едва ли. Но има сигурен път, който откриете в книгата - това е постигането резултати. Вършете добре работата си. Работете здраво. Контролирайте егото си. Научете кога и как да налагате дисциплина. И не на последно място - научете се да работите с неадекватни лидери. Защото това отваря вратата вие да бъдете лидера."

Георги Малчев

Книги, подобни на "Лидерство: Стратегия и тактики - полеви наръчник"

Ръководство на ефективния мениджър
-5%

Ръководство на ефективния мениджър

Д-р Владислав Цветанов

37.91 лв.
Запазената марка на Безос
-5%

Запазената марка на Безос

Кармайн Гало

31.35 лв.
Кредити - играта на богатите

Кредити - играта на богатите

Юли Тонкин

20.00 лв.
Промени в Търговския закон
-5%

Промени в Търговския закон

Проф. д.ю.н. Ангел Калайджиев, Костадинка Недкова

38.00 лв.
Малка книга за мъдростта на големите мениджъри

Малка книга за мъдростта на големите мениджъри

Джеймс Макграт

19.95 лв.

Други книги от Джоко Уилинк

Коментари за "Лидерство: Стратегия и тактики - полеви наръчник"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах