Абонамент за бюлетин
Леонардо да Винчи
-10%

Леонардо да Винчи

ISBN: 9786192350512
Издател: Изида
Издадена: 2019
Брой страници: 288
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 16.50x23.50
Корична цена: 39.00 лв.
Цена: 35.10 лв.
Книгата на майстора на биографичния жанр Атле Нес разказва за живота и творчеството на най-яркия гений на Ренесанса.

Незаконен син, роден в малко село, левичар, хомосексуалист… - тези неща едва ли са осигурявали на Леонардо най-добрите шансове да изгради кариера в Европа от 15. век. Но въпреки това историята на живота му е историята на човек, толкова безумно талантлив, че преодолява всички тези недостатъци и се превръща в най-забележителната личност на Ренесанса. В исторически период на неуредици, смут и бруталност той успява да си осигури позиции в най-знатните дворове на Европа и да си спечели покровители в лицето на най-могъщите владетели.

Невиждан талант и гениален ум се съчетават в това изключително момче, родило се в малкото село Винчи в Тоскана. Впечатлен от дарбата му, баща му го завежда в школата на един от най-признатите художници на Флоренция – Андреа Верокио. Но ученикът бързо надминава учителя си и се превръща във велик художник, изобретател, инженер, архитект, философ и учен.

Леонардо да Винчи е универсален гений. Ръката му рисува ненадминати шедьоври, а умът му прави открития и изобретения, които ще бъдат реализирани векове по-късно. Обществото и техническият прогрес не са достигнали онзи стадий от развитието си, за да могат гениалните идеи на Леонардо да се превърнат в реалност.

Атле Нес разказва вълнуващо и с отговорност към фактите за безграничното въображение и таланта на Леонардо, за раждането на ненадминатите му шедьоври, за непознати неща, свързани с личността и творчеството му.

Книгата е богато илюстрирана с шедьоврите на художника, скици на изобретения, анатомични изображения и кодираните бележки на гения, който е пишел огледално (с лявата си ръка, от дясно на ляво).

Четейки биографията на Атле Нес, тръгнете заедно с Леонардо от двора на Медичите във Флоренция и на Лудовико Сфорца в Милано, за да стигнете до папата в Рим и накрая да видите как той печели приятелството и закрилата на френския крал Франсоа I.

Книги, подобни на "Леонардо да Винчи"

Едвард Мунк
-10%

Едвард Мунк

Атле Нес

40.50 лв.
Тома Неверни. Роман за Караваджо
-10%

Тома Неверни. Роман за Караваджо

Атле Нес

15.30 лв.
Майсторът на палатки
-10%

Майсторът на палатки

Атле Нес

18.00 лв.
Пикасо - синият период
-10%

Пикасо - синият период

Люк Джерод Къмър

17.10 лв.
Завинаги твой, Винсент - писмата на Винсент ван Гог

Завинаги твой, Винсент - писмата на Винсент ван Гог

Винсент ван Гог

35.00 лв.

Други книги от Атле Нес

Коментари за "Леонардо да Винчи"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах