Абонамент за бюлетин
Леонардо да Винчи
-10%

Леонардо да Винчи

ISBN: 9786191514489
Издател: СофтПрес
Издадена: 2018
Брой страници: 552
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 15.50x23.50
Корична цена: 35.00 лв.
Цена: 31.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Биографична литература
Авторът на бестселърите за Стив Джобс, Алберт Айнщайн и съвременните иноватори пресъздава живота на Леонардо да Винчи в необикновена нова биография, която преплита история, наука и изкуство. 500 години след смъртта си Леонардо все още има на какво да ни научи.

Хиляди страници от изумителните лични дневници на Леонардо, свидетелства от съвременници и десетки нови открития — това са основите, върху които стъпва Уолтър Айзъксън, за да пресъздаде историята на един от най-великите и всеобхватни гении.

Леонардо да Винчи прави дисекции на човешки лица, чертае мускулите, които задвижват устните, и след това рисува усмивката на „Мона Лиза“. Изучава оптика, изследва начина, по който се отразяват слънчевите лъчи, и създава изумителна игра на перспективата в „Тайната вечеря“. Невероятната му способност да комбинира изкуството и науката ражда един от вечните символи на новаторското мислене – Витрувианския човек, вписан в кръг и в квадрат.

Ненаситната любознателност на Леонардо ни напомня колко е важно да развиваме — и у себе си, и у децата си — страстта към знанието и смелостта да го поставяме под съмнение, да използваме въображението си и като талантливите бунтари на всяка епоха да мислим различно.

Великолепната биография на Леонардо да Винчи е като пътуване през живота и творчеството на едно от най-необикновените човешки същества на всички времена в компанията на най-завладяващия, информиран и проницателен екскурзовод. Уолтър Айзъксън е едновременно истински учен и омагьосващ писател.
Дейвид Маккълоу

Книги, подобни на "Леонардо да Винчи"

Стив Джобс - юбилейно издание
-10%

Стив Джобс - юбилейно издание

Уолтър Айзъксън

31.50 лв.
Нерон
-10%

Нерон

Антъни Еверит

31.50 лв.
Божествена
-10%

Божествена

Дейзи Гудуин

18.00 лв.
Животът на Мона Лиза
-10%

Животът на Мона Лиза

Даян Хейлс

17.91 лв.
Влюбеният крал
-10%

Влюбеният крал

Мишел Зевако

18.00 лв.

Други книги от Уолтър Айзъксън

Коментари за "Леонардо да Винчи"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах