Абонамент за бюлетин
Къде отива кучето

Къде отива кучето

ISBN: 9789548523516
Издател: Сонм
Издадена: 2014
Брой страници: 100
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 7.00 лв.
Цена: 7.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
— Здравей, откога не сме се виждали! Как си?
— Амиии...
— Горе-долу, нали?

Тази незначителна случка ми се осъществи на един пешеходен светофар в центъра на столицата, докато чаках да светне зелено, а здравей, как си, горе-долу, нали?, пресече на червено, двойно напълняла, къносана, обелозъбена, старовремски облечена, похабена, опищяна от истеричави клаксони, отдавнашна моя позната, изключително интелигентна, д-р на еди-какви си науки, бързала да си поеме внуците, че дъщерята... Знаеш ги младите! Чао!

Неее! - изпищях вътрешно, изкрещях, по шевовете се пръснах, попилях се, навсичких се, овсичках се, изпонамразих се заради тъпата случка случайна, нехайна! Никога, никога не съм бил горе-долу, и в най-ужасните, в най-проклетите си мигове, с каквито животът ми е пребогат, бил съм долу, много долу и много малко горе, но никога горе-долу! Винаги съм бил някак! Горе-долу не е просто израз, диагноза е! От нас за нас написана, с усмивка на идиот приета и приемана, с дебилска благодарност, с дамгата на примирението подписана и подпечатана, сомнамбулски self-service, тъпашки опит да се изнижеш между капките в пороен дъжд! Страх ни е да сме добре, защото не било на добре! Национална шизофрения! Като киселото зеле, което винаги идва в повече и ни усмърдява територията напролет, че и трансгранично! Затова и всичко ни е горе-долу: държава, парламент, политици, брак, деца, семейство, здраве, мислене, училище, забавления, приятелства, любови, изневери, българийката, едното безумство ни е горе, дори прословутият sex ни е долу (справка - консуматкорките, потърпевшите по-точно...).

С магарешко упорство заобикаляме и заобикаляме очевидното: ние сме глупави, мързеливи, мърляви, крадливи, необразовани, неграмотни, невъзпитани, грозни, затлъстели, загрубели, озверели, мазохистично търпеливи, иванчовци, марийки, досаден цирей върху задника на Европа! Президентските новогодишни обръщения към горедолунацията би трябвало да завършват горе-долу така: „В зората на Новата горе-долу, където ни предстоят още по-горе-долу, нека си пожелаем горе-долу на всички горе-долу и техните горе-долу, както и тази горе-долу да е горе-долу и много, много горе-долу на целокупния горе-долу и неговите горе-долу! Да ни е честита Новата горе-долу!"
Светна зелено. Не горе-долу - съвсем истинско. Трябва да пресичам. Дано някой горедолник не ме отнесе...

Станислав Цонев

Книги, подобни на "Къде отива кучето"

Ковчег с южно изложение
-10%

Ковчег с южно изложение

Станислав Цонев

4.50 лв.
Не бива
-5%

Не бива

Станислав Цонев

5.70 лв.
Кера

Кера

Веселина Кожухарова

21.95 лв.
Очила и нови разкази

Очила и нови разкази

Иво Сиромахов

16.90 лв.
Момичето от портрета

Момичето от портрета

Гергана Лаптева

24.90 лв.

Други книги от Станислав Цонев

Коментари за "Къде отива кучето"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах