Абонамент за бюлетин
Кръстосан огън

Кръстосан огън

ISBN: 9789542612025
Издател: Хермес
Издадена: 2013
Брой страници: 272
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.95 лв.
Цена: 12.95 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Криминалета
Джеймс Патерсън е най-популярният автор в Съединените щати и най-продаваният в световен мащаб!

През последните години той е имал повече бестселъри №1 отколкото Джон Гришъм, Том Кланси, Джоан Роулинг и Дан Браун взети заедно!

През 2012 година Патерсън отново оглави класацията на авторитетното списание „Форбс“ за най-високоплатен автор в света. Приходите му са 94 милиона долара, като 34 от тях е спечелил само в периода на 2010-2012.


Своето достойно място в полето на литературата Патерсън заема още с първия си роман – „Номерът на Томас Бериман“, излязъл в края на 70-те години. За него авторът получава награда „Едгар“ за най-добър дебютен роман. Тогава той е 27-годишен.

След този успешен старт писателската му кариера започва да се развива стремително, а почитателите му не крият възторга си от всеки следващ негов романов хит. Днес Джеймс Патерсън е най-продаваният автор в световен мащаб.

Ето и фактите:

До момента Джеймс Патерсън е продал 260 милиона копия от книгите си по цял свят.

С 31 романа с твърди корици, заели първа позиция в класацията на Ню Йорк Таймс, и общо 45 заглавия, попаднали в същата класация, Джеймс Патерсън влезе в рекордите на Гинес. Наградата му бе връчена на 30 май 2009 г. по време на Изложението на книгата в Ню Йорк.
От 2006 г. насам всеки седемнайсети продаден роман с твърда подвързия е бил написан от Патерсън.
Джеймс Патерсън е писателят, чиито книги са най-често вземани от библиотеките в САЩ и Великобритания.
Статистиката сочи, че при електронните книги създателят на Алекс Крос отново заема челната позиция по приходи.
Според класацията на авторитетното списание Форбс за 2010 г. Джеймс Патерсън е най-високоплатеният автор в света.

С приходи от 70 милиона долара, авторът печели повече от Стефани Майър, Джон Гришам, Джоан Роулинг и Дан Браун, взети заедно.

През 2012 година Патерсън отново оглави класацията на Форбс за най-печеливши автори. Заема първото място с 94 милиона долара, като 34 от тях е спечелил само в периода на 2010-2012 г. На второ място е Стивън Кинг със скромните 39 милиона. Информацията беше публикувана в сайта на BBC News на 10 август 2012 година.

ñ През ноември 2012 година беше българската премиера на филма „Детектив Алекс Крос“ по романа „Крос“ на Джеймс Патерсът. След „Завръщането на Паяка“ и „Целуни момичетата“ това е поредният филмиран бестселър на най-продавания автор в световен мащаб – Джеймс Патерсън.

---------------------
За книгата

Вашингтон е разтърсен от новината за особено дръзки престъпления. Неизвестен стрелец извършва две перфектно планирани публични убийства на корумпиран член на Конгреса и подкупен лобист. Медиите следят случая с огромен интерес, а общественото мнение се разделя на две: дали убиецът е злодей, или е герой.

Полицията трябва да предотврати евентуални следващи покушения и към разследването е привлечен детектив Крос. Скоро към екипа се присъединява и Макс Сийгъл, специален агент от ФБР. Алекс дори не подозира, че работи рамо до рамо с най-големия си враг – Кайл Крейг. Претърпял редица пластични операции, Крейг използва самоличността на специален агент Сийгъл, за да се добере до детектива.

Последвалите събития ще изложат Алекс Крос на кръстосан огън: той ще трябва не само да залови стрелеца, но и да спаси собствения си живот.

Книги, подобни на "Кръстосан огън"

Лондонски мостове

Лондонски мостове

Джеймс Патерсън

8.50 лв.
Кланът на Вълците
-10%

Кланът на Вълците

Джеймс Патерсън

21.60 лв.
Крос на кръстопът

Крос на кръстопът

Джеймс Патерсън

19.95 лв.
Детектив Алекс Крос

Детектив Алекс Крос

Джеймс Патерсън

8.00 лв.
Ответен удар
-10%

Ответен удар

Джеймс Патерсън

21.60 лв.

Други книги от Джеймс Патерсън

Коментари за "Кръстосан огън"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах