Абонамент за бюлетин
Кралица на четири кралства
-5%

Кралица на четири кралства

ISBN: 9789543651962
Издател: Еднорог
Издадена: 2017
Брой страници: 480
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 17.90 лв.
Цена: 17.01 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
Стогодишната война бушува в Европа. Френското кралство се топи като сняг под силните лъчи на слънцето, кралят е луд, кралицата – напълно неспособна да управлява, благородниците водят братоубийствени войни, а бургундците клонят към съюз с Англия. Младият и войнствен крал на Англия, Хенри V, всеки момент може да присъедини към своите владения и последните френски земи. За Франция сякаш няма надежда.

Тогава една деветнайсетгодишна принцеса, родена в Арагон, встъпва в династичен брак с херцога на Анжу. Целта на този съюз е да прекрати постоянните вражди между двете династии за арагонския престол. Но бракът по сметка изненадващо поставя началото на една голяма любов, а появата на Йоланда Арагонска неочаквано спасява загиващата Франция.

Смела, проницателна, далновидна, Йоланда, която става кралица на Сицилия и Неапол, Кипър, Арагон и Йерусалим, се превръща в основна фигура на политическата карта на Европа – нейни агенти следят събитията навсякъде в Европа, тя вярва в силата на новата класа – търговци и граждани, бори се за обединение на враждуващите френски благородници, тя е онази, която отвежда в двора на пасивния, жалък Шарл VII една скромна селска девойка от Лотарингия, която с помощта на Йоланда ще се прочуе под името Жана д’Арк, Орлеанската дева…

Романът „Кралица на четири кралства” разказва епичната, разтърсваща история на английското нашествие във Франция през XV-ти век. Излязла изпод перото на принцесата на Кент, самата тя потомка на кралица Йоланда, книгата е още едно доказателство как една интелигентна, смела и обаятелна жена успява да ръководи мъжете още дори в тъмното Средновековие.

--------------------

Нейно Кралско Височество принцесата на Кент, съпруга на Майкъл, принц на Кент, произхожда по майчина и бащина линия от стари европейски аристократични фамилии. Произходът ѝ е отлична основа за нейните бестселъри с историческа тематика, превеждани по целия свят. Написаната от нея биография на Диан дьо Поатие печели през 2005 година престижната френска награда за историческа литература "При Л'Истоар". Принцът и принцесата на Кент живеят в двореца Кенсингтън в Лондон.

Книги, подобни на "Кралица на четири кралства"

Диамантеното око
-10%

Диамантеното око

Кейт Куин

21.60 лв.
Ню Йорк, том 2
-5%

Ню Йорк, том 2

Едуард Ръдърфърд

31.35 лв.
Царина
-10%

Царина

Елън Алпстен

22.50 лв.
Дъщерята на Аушвиц
-10%

Дъщерята на Аушвиц

Малкълм Брабант

19.80 лв.
Кралица Марго
-10%

Кралица Марго

Александър Дюма

22.50 лв.

Други книги от Нейно Кралско Височество принцесата на Кент

Коментари за "Кралица на четири кралства"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах