Абонамент за бюлетин
Кралица Виктория
-10%

Кралица Виктория

ISBN: 9789543574520
Издател: Емас
Издадена: 2020
Брой страници: 576
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 19.90 лв.
Цена: 17.91 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
Крал Джордж III навършва достолепната възраст от 80 години, създал 15 законни деца. Първите в унаследяването гонят шейсетте, но става все по-ясно, че никой от тях няма да остави законни наследници на британската корона. Хановерската династия е заплашена, ако петият наследник - принц Едуард, не създаде потомство.

Принцът, прехвърлил петдесетте, води безметежен ергенски живот със своята любовница французойка. Но в името на британската империя му се налага да наруши безбрачието си, а за да създаде наследник, му трябва жена от сой. И кралските „сватовници“ я намират - германската принцеса Виктория фон Сакс-Кобург-Залфелд. Така на бял свят през 1819 г. се появява малката Виктория, която остава единственото дете на Едуард, защото той умира няколко месеца след раждането ѝ. Пътят на бебето към трона е предначертан.

Осемнайсет години по-късно Виктория, едва навършила пълнолетие, поема короната на Обединеното кралство. Започва един живот, отдаден на държавата и на нейните интереси. Но отдаден и на голямата любов - на съпруга Алберт, красивия германски принц от фамилията Сакс-Кобург-Гота. Моменти на върховно щастие, но и на най-дълбока мъка. Десетилетия на възход, но и периоди, белязани от кризи. Шейсет и четири години на върха.

Известната авторка на исторически романи Джийн Плейди проследява живота на тази забележителна владетелка от детството до последните ѝ дни, разкривайки делата, мислите и мечтите на кралицата и на жената Виктория.

Книги, подобни на "Кралица Виктория"

Диамантеното око
-10%

Диамантеното око

Кейт Куин

21.60 лв.
Ню Йорк, том 2
-5%

Ню Йорк, том 2

Едуард Ръдърфърд

31.35 лв.
Царина
-10%

Царина

Елън Алпстен

22.50 лв.
Дъщерята на Аушвиц
-10%

Дъщерята на Аушвиц

Малкълм Брабант

19.80 лв.
Кралица Марго
-10%

Кралица Марго

Александър Дюма

22.50 лв.

Други книги от Джийн Плейди

Коментари за "Кралица Виктория"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах