Абонамент за бюлетин
Кралицата на Разврата

Кралицата на Разврата

ISBN: 9789548799072
Издател: Астерим
Издадена: 2008
Брой страници: 358
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Английска
Размери: 12.45x19.80
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 15.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Френската принцеса Изабела е щастливо омъжена за красивия Едуард II, крал на Англия, но нейната радост скоро се превръща в омраза. Пиърс Гавестън – егоистичния и користолюбив придворен ласкател бързо обсебва леглото на нейния съпруг. Няма друга жена, която да надминава по хубост Изабела, но друг мъж? Красивата кралица трябва да използва хитрост и съблазън, докато мъжете се изреждат през леглото на съпруга й. Изабела се обръща към Мортимър от Уигмор – в неговото легло тя намира успокоение и обич, без да обръща внимание, че за всички тя е "развратната кралица". Но дори присъствието на Мортимър не може да утоли жаждата й за мъст, след като вкуса на отмъщението е толкова примамващ.

Освирепяла и жадна за кръв тя преследва любовниците на съпруга си до край. Тя би разкъсала Англия на две за да задоволи яроста си, а ако се провали, тогава нейният син ще защити честта й. Тази задкулисна борба до голяма степен предопределя съдбата на Англия. В тази исторически достоверна и завладяваща история за силата и страстта, Хилда Люис показва по незабравим начин как бъдещето на държавите често е било решавано в кралските спални.

Книги, подобни на "Кралицата на Разврата"

Семейни жени

Семейни жени

Кристина Кампос

19.95 лв.
Изумление и трепет

Изумление и трепет

Амели Нотомб

16.00 лв.
Хигиена на убиеца

Хигиена на убиеца

Амели Нотомб

18.00 лв.
Къщата с вратите. Роман за Съмърсет Моъм

Къщата с вратите. Роман за Съмърсет Моъм

Тан Туан Ен

21.90 лв.
Спасителят

Спасителят

Никълъс Спаркс

19.99 лв.

Други книги от Хилда Люис

Коментари за "Кралицата на Разврата"
Милена Евтимова - 24/04/2012
Сюжетът е интересен. Но книгата така и не успя да ме грабне заради НЕГРАМОТНОСТТА, с която е напечатана. Шрифтът е (както са писали и другите) много дребен. Аз имам отлично зрение, но е мъчително да си присвивам очите и да ми бягат буквите. Пълно е с правописни, пунктуационни и граматически грешки. Просто нямам думи. Пълна отврат! Добре, че я взех на промоция, иначе изобщо не си заслужава 15 кинта.

ТХ - 24/06/2009
Книгата е разкошна. Увлекателна история, плътнокръвни герои и умело пресъздаване на епохата. Само че най-доброто доказателство за качеството на историята е това, че въобще успях да я завърша. Защото редакцията беше наистина отвратителна. Правописни и граматични грешки - колкото искаш. Грешки при печатането - толкова много, че чак беше досадно. Да не говорим, че не е съобразена с най-елементарните норми на българското книгопечатане. В България пряката реч се отбелязва с "-" пред думите на героя, а кавичките се ползват за неговоите мисли. Защо в първите няколко страници на книгата това правило беше спазено, а после - напълно забравено, като пряката реч и мислите се предаваха по английските правила... Не че и те бяха много зачетени, след като често трябваше да се опитвам по контекста да позная кое все пак е реч и кое - текст. Размерът на шрифта беше мъчение. На 16г. съм, нямам никакви проблеми с очите, но беше наистина трудно да чета за повече от час-два. Шрифтът просто уморяваше.
Но все пак книгата наистина си заслужава, надявам се в съвсем скоро време да бъде преиздадена, за да се поправи некадърността на редакторите и хората да могат да й се насладят без проблеми.

miri - 06/03/2009
Личното ми мнение е, че историята е много интересна, но съм напълно съгласна, че оформлението е трагично, направо недопустимо. Но все пак книгата е много добра

Виолета Драганова - 23/12/2008
Вчера си я купих и безкрайно съжалявам, защото историята е наистина много интересна, но оформлението на книгата е скандално нескопосано. Дребен и нечетим шрифт, без преноси на думите??, заради което има цели редове със сляти думи; изобщо няма да коментирам граматиката (при упоменати двама редактори!!). Не е ясно кое е пряка реч, кое е цитат, кавички и пр... В същото време цената си е 15 лв, за които очаквам да получа повече. Много е тъжно колко е паднало нивото на книгоиздаването, а и очевидно изискванията на читателите. Защото не са виновни издателите, а ние - които се примиряваме с подобни неща. Иначе печатът (в Англия) е добър, де да можех да кажа същото и за книгата като цяло.

Ели Якимова - 22/12/2008
Купих си книгата защото темата ми се стори интересна. Наистина е добре написана и е доста увлекателна. В началото нещата се развиват малко бавничко, но към средата на книгата всичко се отприщва и става много интересна. Изчетох я на един дъх - края наистина е много добър. Дано да има още подобни книги.

Мартина Зафирова - 20/12/2008
Книгата е интересна. Купих си я вчера и я започнах веднага. Шрифта е малко дребничък но се чете добре. Качеството на самата книга е много добро - това явно е ново издателство и те печатат в Англия?! Но като цяло - като вид, качество и стойност е много добре. Остават ми 100-на страници - историята е интересна.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах