Абонамент за бюлетин
Косплей момиче
-10%

Косплей момиче

ISBN: 9786191932375
Издател: Artline
Издадена: 2021
Брой страници: 314
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Детска литература, Романи за деца и юноши
Първият роман, даващ поглед върху света на косплейърите

„Прекарвам почти цялото си време в шиене на костюми, направа на брони и стилизиране на перуки, и всичко това за онези редки специални дни, в които мога да се превъплътя в героите от комиксите, анимационните и игрални филми и видео игрите, които обичам.

Защо го правя? Отговорът е прост: така наречената „реалност“, населена с нормита, винаги ми е била тясна. Още от дете бях онази странната, която все не се чувстваше на място, онази, която поглъщаше десетки романи и комикси, чието действие се развиваше във фантастични светове, онази, която си представяше, че отлита с космически кораб към далечна галактика или че получава писъмце от училище за магия и вещерство. През по-голямата част от краткото си съществуване копнеех да съм друг човек и чрез косплея успявам да сбъдна този си копнеж.
За съжаление, напоследък и вторият ми живот се разби на парчета.“

Аличе е тийнейджър и като много други е несигурна в себе си, срамежлива и лесна мишена за побойниците от класа ?. Винаги се е смятала за „различна“ от другите деца на нейна възраст и отраства, чувствайки се постоянно изолирана и сама.
Тогава, един ден, почти случайно тя открива бляскавата, калейдоскопична вселена на косплея. Това ? дава достъп до свят, изпълнен с цветове и хора, с които може да споделя страстите си, трудните и запомнящите се моменти. Място, пълно с възможности. Чувства се като в сън: най-накрая е намерила място, където може да бъде себе си, без да се бои, че ще бъде осъждана. Най-сетне има шанс да срещне истински приятели. А може би дори да намери любовта.

Скоро обаче Аличе открива, че този свят, това така привидно задружно и мирно общество, крие и завист и злонамереност. Това я срива. Точно когато смята да остави всичко зад гърба си, среща Феде – тя е само малко по-голяма от нея и споделя същите страсти – и убеждава Аличе, че сега не е времето да се откаже, ами точно обратното...

Истински оригинална история за порастването, която засяга не само теми, важни за тийнейджърите (от тормоза в училище до LGBTIQA+ теми), ами и ни позволява да хвърлим поглед зад кулисите на свят, който е колкото завладяващ, толкова и мистериозен.

-------------------
Валентино Нотари е световноизвестен косплейър, познат като Imriel. Започва да се занимава с косплей през 2003 г. и първите години косплейва основно с приятели в големи групи, развивайки страстта си към изработката на реквизити и брони, главно от игри на Blizzard. През 2014 г. печели италианските квалификации за Eurocosplay и представя страната си на финалите в Лондон с косплей на героя си от World of Warcraft.

Книги, подобни на "Косплей момиче"

Животът на марионетките

Животът на марионетките

Т. Дж. Клун

27.00 лв.
Алиса в Страната на чудесата / Отвъд огледалото и какво Алиса видя там
-10%

Алиса в Страната на чудесата / Отвъд огледалото и какво Алиса видя там

Луис Карол

18.00 лв.
Дневникът на един дръндьо, книга 18: Празноглавци
-10%

Дневникът на един дръндьо, книга 18: Празноглавци

Джеф Кини

17.91 лв.
Кръстьо частен детектив. В Долната земя

Кръстьо частен детектив. В Долната земя

Юлия Спиридонова

19.90 лв.
Детектив Самсон на островите
-10%

Детектив Самсон на островите

Катерина Горелик

13.46 лв.

Други книги от Валентино Нотари

Коментари за "Косплей момиче"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах