Абонамент за бюлетин
Конкистадор, том 1
-10%

Конкистадор, том 1

ISBN: 9789543304677
Издател: Унискорп
Издадена: 2018
Брой страници: 64
Корица: Твърда
Език: Български
Корична цена: 24.00 лв.
Цена: 21.60 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
"Конкистадор" - сагата на Дюфо и Ксавие в джунглата на Южна Америка.

През 1519 г. испанският конкистадор Ернан Кортес пристига с над 500 души в Източно Мексико, за да търси нови земи и богатства. Той сключва съюз с племето тлакскала - съперници на ацтеките - и тръгва към столицата Теночтитлан. Ацтекският владетел Монтесума II се колебае как да отвърне на испанската сила и решава да приеме Кортес в града, за да научи повече за испанците и техните намерения. Той се опитва да ги подкупи, за да се откажат от похода си към неговата столица. Но колкото повече дарява конкистадорите със злато и скъпоценности, толкова повече те се стремят да завоюват Теночтитлан.

Огнестрелното оръжие на испанците и конете им, които не били виждани досега, всяват ужас у коренното население, защото индианците вярват, че един ден техният върховен бог Кецалкоатъл ще дойде на земята като бял човек с брада и огнена пръчка. Вярват, че са пратеници на боговете - теулес. Това превръща завоевателите в неудържими герои, докато местните не откриват, че чужденците страдат, изпитват болка… като тях. Така прозират истинските намерения на натрапниците: да продадат душите си за съкровище, което ще ги направи равни на кралете. Най-важната част от него е набелязана, това е амулет на Теекизлака, богът, който бди над съкровището. В защита коренните жители призовават Теекизлака, синът на корените на Октал. Но бог Теекизлака ще иска жертви...

Жан Дюфо (роден на 7 юни 1949 г. в Нинове, Белгия) е белгийски писател на комикси. Първоначално започва професионалната си кариера като журналист за "CINÉ-PRESSE". Дюфо започва да пише комикси през 80-те години на миналия век. Той е автор на почти 200 заглавия - оригинални, далеч от модата, по-сложни, отколкото изглеждат.

Светът на Жан Дюфо е организиран около няколко повтарящи се теми, които структурират произведенията му: силата и безумството, самотата и нейните отражения, аберациите на времето, раните на миналото.Тази огромна мозайка, в която не се губи удоволствието от серийния роман, нито кинематографичните елипси, е преди всичко работа за удоволствие, наслада в магическия и окултния смисъл на думата.

С продадени милиони копия, спечелени множество награди, преведени на десетки езици (Европа, Япония, САЩ), той разгръща своите заклинания, базирани на графичния талант на най-добрите европейски дизайнери и изкуството на диалога, които осъществяват образа в едно и също художествено движение. Сред многото награди, включително тези за цялостна работа, които короноват продукцията му, са: наградата "38 CALIBER" (за най-добър трилър) през 1996 г. на сдружението на писателите (SGDL) през 2007 г.; "CHEVERNY" (за най-добър графичен исторически роман) през 2011 г. Жан Дюфо е удостоен с титлата "Шевалие на ордена" на Френската република за изкуство и литература през 2009 г.

Книги, подобни на "Конкистадор, том 1"

Конкистадор, том 2
-10%

Конкистадор, том 2

Жан Дюфо

21.60 лв.
Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.
Сингулярност

Сингулярност

Балсам Карам

18.00 лв.
Бисери на мъдростта

Бисери на мъдростта

Огняна Иванова

19.90 лв.
Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Робърт Луис Стивънсън

14.90 лв.

Други книги от Жан Дюфо

Коментари за "Конкистадор, том 1"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах