Абонамент за бюлетин
Коментар на ДОПК
-5%

Коментар на ДОПК

ISBN: 9789548933735
Издател: Нова звезда
Издадена: 2013
Брой страници: 352
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.50x23.50
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 19.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Юридическа литература, Коментари
„С ръка на сърцето бих отрекъл, че ДОПК е историческа сензация. По-скоро е велик знак за нещастие. Честна пионерска!
Не намирам думи за същината на нормите от ДОПК, но историята ще намери.
Не мога да скрия, че произволният сбор от норми в ДОПК ми дава основание да приема, че длъжниците винаги ще бъдат покорни, а силните на деня - ненаситни.
Първото впечатление, което се отнася от ДОПК е, че нормите му са обществено вредни. Толкова вредни, че паричните работи на другите са в много лошо състояние и аз ги чувствам като свои собствени.

Едно правителство ако иска да направи всички равни, най-добре ще постъпи, ако направи всички богати, защото хората са създадени, за да живеят в благополучие. Не такава е целта на ДОПК. Управляващите трябва да знаят, че ако всички длъжници се съгласят да жертват парите си, те биха изгубили стойността си и няма да струват нищо. Народът знае повече, разбира по-добре нещата, отколкото посветените.
Не знам дали мога да си позволявам такава откровеност с вас. Разкриването на истината е вредно за жалост.
Никога не съм бил сигурен ДОПК мит или наука е, наука почиваща на предположения. Как да обясня тази странна случайност, като знам колко необясними са случайностите. Уверен съм, че човек се учи дорде е жив, особено в данъчната област.

ДОПК е такова нещо, че колкото и да го изучаваш, все ще ти се вижда съвсем нов. Законодателите знаят, че насладата не е в откриването на истината, а в търсенето ѝ. Затова ДОПК е като верига от рози, а при прилагащите нормите ги обгръща някакво благоухание на почтеност.
Исках да кажа и още нещо, но ми избяга от ума.
Моят опит с нормите на ДОПК е богат и надежден. Не като този със жените. Уви, така стои работата.
Съдържанието на написаното е моето знание. Освен мен и друг го е изучил. Който обаче твърди, че знае всяка гънка от ДОПК, сигурно ще може да каже какво ще стане със страните в производствата, защото е астролог.
Аз самият съм юрист и моята работа е да спасявам хората от управленската неправда. Няма никакво съмнение, че не бих заменил тази своя работа с друга. Казвам го шепнешком!

Засега преподавам, занимавам се с наука и творя. Практикувам. Сиреч съм бездарник, от когото нищо не е излязло и който според много разбирания, прави същото, каквото правят най-големите некадърници.
Критиците ми сигурно ще потвърдят, че написаното от мен надхвърля възможностите им. Как собствено съм станал автор на настоящото - това твърде интересно писание - си остава загадка и за мен.
Що се отнася до платците на данъци, ако някой ги попита кои са най-красивите думи в българския език, биха отговорили „Не на ревизията“, представяйки си ги изписани като заглавие на обществено почитан закон.

Започвам да смятам, че справедливостта на нормите в ДОПК е преждевременна, но е разумна и има бъдеще - както християнството в първите векове.
Ще ми се в настоящият кратък коментар да не с усилието и едностранчивостта на експертите, а да представя на заинтересованите достатъчно широка мисъл, за да разберат онази проста и естествена позиция, която не предизвиква умствена болка.“
Здравко Славчев

Книги, подобни на "Коментар на ДОПК"

Данъчно право и процес, част 3
-5%

Данъчно право и процес, част 3

Здравко Славчев

52.67 лв.
Данъчно право и процес, част 2
-5%

Данъчно право и процес, част 2

Здравко Славчев

83.91 лв.
Материално данъчно право
-5%

Материално данъчно право

Здравко Славчев

20.90 лв.
Данъчно право - обща част
-5%

Данъчно право - обща част

Здравко Славчев

13.30 лв.
Теория и практика по ДОПК
-5%

Теория и практика по ДОПК

Здравко Славчев

45.60 лв.

Други книги от Здравко Славчев

Коментари за "Коментар на ДОПК"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах