Абонамент за бюлетин
Кольо Парамов - Въпроси

Кольо Парамов - Въпроси

ISBN: 9547521047
Издател: Еър Груп 2000
Издадена: 2006
Брой страници: 440
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.50x23.50
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 16.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Политика, публицистика, медии, Политика, Други
Румен Леонидов представя медийния образ на Кольо Парамов от 1990 до 2006 г.

Смея да твърдя, че Кольо Парамов е между малцината живи българи от средите на политиците, банкерите, икономистите, а защо не и измежду многобройни кандидат-писатели, които са прочели от кора до кора целия многотомен Фьодор Михайлович Достоевски.
Поради което, освен за пряка политика, за отсъстващата ни национална доктрина и за нуждата ни от патриотична харта, с г-н Парамов много често сме обсъждали демоничното творчество на Ф. М. Д. Както и често сме си разменяли книги от знайни и незнайни съвременни и безвременни български и чуждестранни автори...
Ако прочетете внимателно неговата документална изповед, която е не само част от биографията на автора, но и частичка от най-новата история на България, сигурно ще се убедите, че високата книжнина е неговата "непризната слабост".
И аз като човек, който е трайно изкушен от литературата и нейната световна мисия за усъвършенстването на човека и духовния му свят, ви предлагам заедно да проследим как един романтик, комунист-идеалист, преминава през собствената си идейна живожарница, за да отстои в максимална степен личното си достойнство, веруюто си на хуманист, думата си на национално отговорен мъж.
Надявам се читателите на този том да придобият обективна представа за търсенията и откритията на онзи Парамов, в който още не знае, че ще стане депутат, високопоставен банкер, точен в прогнозите си финансист, търсен от медиите специалист.

Румен Леонидов

Книги, подобни на "Кольо Парамов - Въпроси"

Мое дясно
-10%

Мое дясно

Георги Лозанов

4.50 лв.
Експертите на прехода
-5%

Експертите на прехода

Достена Лаверн

28.50 лв.
КГБ & сие
-10%

КГБ & сие

Румяна Угърчинска

13.50 лв.
Лобизмът - съгласуване на интересите
-10%

Лобизмът - съгласуване на интересите

Дончо Иванов

13.50 лв.
Господарите на овалния кабинет
-10%

Господарите на овалния кабинет

Кевин Скот

19.71 лв.

Други книги от Кольо Парамов

Коментари за "Кольо Парамов - Въпроси"
бай нико - 12/10/2011
След завършване на обикновена гимназия, помещаваща се в бивша сграда на търговската гимназия в Ст. Загора, Кольо Парамов, като благонадежден е изпратен да отбива военната си служба на границата, където остава 25 години. Лабилната му психика е силно разтърсена от атмосферата на подозрителност, царяща по онова време в гранични войски и това отключва необратими психични отклонения. Едва 19 годишен, още като войник, се домогва до член на БКП и агент на ДС, нещо което той наивно се надява да го изведе до партийно административни висоти. Но не би! След отбиване на срочната служба остава като не редовен учител в гранично село и продължава дейността си като агент, като в същото време учи задочно География в СУ [за по яко си измисля, че е учил даже и Философия]. Дългият престой в глухата провинция на задочния рабфаковец на различни нисши ръководни длъжности, на които той още не може да осмисли защо е поставян, бетонира чувството му за неговата непризната уникалност и задълбочава психичното му отклонение.
Като кмет на с. Ерма река не остава встрани от Възродителния процес в този район. Като бивш замдиректор по кухненските въпроси на Горубсо Златоград още твърди, че тогава в минното предприятие са работели 3 400 души. Много бе мама! Артелчика си е артелчик!
След обръщане на палачинката решава, че е дошъл неговият звезден час и се впуска в голямата политика. Шанса е на негова страна. Като резерва от квотата на преименувалата се БКП достига до парламента, но по-късно увлечен от ГОР е изхвърлен на бунището барабар с ГОР и Сашо Апашо.
Икономическото му образование се свежда до едногодишен задочен курс - след дипломна преквалификация във ВИИ „К. Маркс” [и пак за по яко си измисля, че е завършил и МИО и финанси, а понякога и специализации в чуждоземски алабализми].
В многобройните си интервюта героизира дейността си като „нощен шпионин” (по собствените му думи), но на конкретни въпроси, кого по-точно е шпионирал в глухата провинция, се позовава на опазване на служебната тайна. Това е смешно, защото е известно, че документите на бившите служби отдавна са декласифицирани и всевъзможни досиета свободно циркулират в мрежата и печата. Много хора вече знаят кой ги е шпионирал.
По време на последното управление на ДПС издава сборника си от комсомолски доклади, ВЪПРОСИ-2006 г., посветени на Фехрие Емин Какарова. -?. Жена му. За всеки случай - ами ако ДПС остане на власт още един мандат - ще му е от полза [за келепира нищо не се жали]. В същия сборник, още се твърди, че е изучил целия многотомен Ф. М. Достоевски, от кора до кора! Мале, мале.
Иначе той продължава да прави бомбастични изказвания, да пише открити писма до Президента, до Барозу … изобщо всячески се старае да прави впечатление, не пропуска ТВкамера. Горещо желае да е и съветник на Премиера. Ще му се да е, и кмет на София, и неговото име да е било спрягано за шеф на финансовото разузнаване, и …
Ето и някой от многобройните бисери на Парамов:
- След парламентарните избори (2009) ще има експертно правителство с максимално независим от политическите среди министър-председател [Парамов е експерт. Дялан камък.]. Всякакви мечти и утопии за партийно правителство са безвъзвратно загубени. Ако продължим с партийно-политическо говорене до Нова година, ние ще провалим валутния борд. А провалянето на борда означава гражданска война!
- Истината е една - че АТАКА с всеки изминал ден се доказва като сериозен политически потенциал. Ако някой опитва да си скрие главата в пясъка, толкова по-зле за него. В чисто политически план АТАКА идва като един заместител за националните патриотически формирования и при създалата се негативна икономическа среда, политическата сила постоянно увеличава поддръжниците. Появата на АТАКА на сцената е в резултат на оценката и отношението на народа към политическата действителност.
- При толкова сериозното ми уважение към Екатерина Михайлова, като подпредседател на НС, се учудвам, че тя изцяло е въодушевена и изпълнена с мъст и желание за ограничение и лустрация за разузнавачите [шпионите]. А в чисто човешки план, жената е скромна и самотна, не е отгледала в живота си и една котка, досега.
И мн. др. и мн. др. Вижте ИЗОБРАЖЕНИЯ за Парамов и написаното е излишно!
Заклинанията му за фалит на държавата (2007) и как 4-5 лева отдавна трябваше да се обменят за евро не е за споменаване, да не би да хукнете да сменяте левовете в евро.
Убеденият млад 19 годишен комунист сега вече е и роялист. „Екс депутатът от БСП и известен финансов консултант Кольо Парамов, заедно със съпругата си Вяра, дъщерите Яница и Петя и зетьовете, беше гост на миналогодишния 14-и Руски бал в Лондон в “Уайтхол” под патронажа на принц Дмитрий Романов, правнук на руския император Николай II.”
О времена, О нрави!
/копирай и постави отново/

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах