Абонамент за бюлетин
Книга за лятото
-10%

Книга за лятото

ISBN: 9786191514298
Издател: СофтПрес
Издадена: 2018
Брой страници: 432
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 17.99 лв.
Цена: 16.19 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Величествената къща на скалата е дом на лятото. „Клиф Хаус“ събира семейство Йънг за сто дни всяка година. Деветдесет и девет години поред. Най-ярките спомени от тях се пазят в избелелите страници на албума за гости, наречен просто „Книга за лятото“. Мишел Гейбъл разгръща страниците на старата книга и ни отвежда в свят, в който лятото не е просто сезон, а състояние на духа.

Океанът, дивите рози по дюните и изумителната къща на върха на скалата – в избелелите страници на книгата за гости тези образи се преплитат с вълнуващите истории на три поколения жени. От Сара, която създава величественото имение „Клиф Хаус“ и пише първия спомен в „Книга за лятото“, през жизнерадостната Руби, до Бес, която днес се завръща на хълма за последен път.
Ерозията руши брега и къщата е заплашена от срутване. Но макар свлачищата да отнасят скалата, „Клиф Хаус“ пази спомени. Когато Бес Кодман открива старата „Книга за лятото“, миналото се оказва по-живо от всякога. Тук са скътани истории за щастливи летни дни и следи от сълзи за загубите през войната. А онова, което липсва, са късчетата от спомените на самата Бес.

Докато дъждът и вятърът отнемат брега метър по метър, Бес се бори да запази равновесие сред урагана и тайните на собствения си живот. „Клиф Хаус“ е къща на жените, винаги е казвала Руби. В последния ден от последното лято тук наследниците й ще открият в тези думи неподозирана истина.

Вдъхновен от суровата красота на природата, „Книга за лятото“ е роман за бурите и силата да устоим. Авторката на бестселъра „Парижкият апартамент“ преплита историите на три жени, за да нарисува свят, в който болката и надеждата вървят ръка за ръка. Защото лятото винаги идва.

Добре дошли в „Клиф Хаус“.

Гейбъл умело разгръща страниците на миналото, за да разкрие как то отразява настоящето. Прекрасен роман за силата на жените.
Publishers Weekly

-----------------

Тази прекрасна книга ме чакаше в пощата днес. Бях се настроила да чета някаква "плажна" литература, но това беше просто литературен хит. В романа има много субстанция и бих казала, че е съвършен. Ако някога сте се влюбвали в къща - в историята й, в спомените, във връзките между поколенията, в стените, които пазят много тайни, то в тази книга ще откриете много близки неща и ще й се насладите.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Книга за лятото"

Тайната на книжаря
-10%

Тайната на книжаря

Мишел Гейбъл

17.09 лв.
Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.
Неразделните

Неразделните

Ървин Д. Ялом

26.00 лв.
Любов, или нещо такова

Любов, или нещо такова

Тересе Тунген

22.00 лв.

Други книги от Мишел Гейбъл

Коментари за "Книга за лятото"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах