Абонамент за бюлетин
Климатични войни

Климатични войни

ISBN: 9780986478208
Издадена: 2012
Брой страници: 288
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.00x24.00
Корична цена: 12.90 лв.
Цена: 12.90 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Политика, публицистика, медии, Политика, Публицистика
Гуейн Дайър е служил във военноморските флотове на Канада, Съединените щати и Великобритания. Притежава научна степен Кандидат на науките във военното дело от лондонския университет и е бил преподавател в канадския военен колеж и в Кралската военна академия в Сандхърст. Дайър е автор на бестселъра и станала днес класика книга "Война" и съставител и водещ на предложената за награда "Оскар" телевизионна серия със същото наименование на NFB-CBC. Днес той е автор на синдикална колонка, която се публикува в повече от 175 вестници по целия свят; най-доброто от неговите последни публикации е събрано заедно в сборника "С всяка грешка".

"Климатични войни" е надникване в недалечното бъдеще и поглед от най-предната линия на науката и стратегията. Прогнозираща без увъртане, и базирана на задълбочен анализ и интервюта, книгата се очертава да бъде една от най-значителните книги през следващите години.

"В редица от великите сили сценарият за климатичните промени вече играят голяма и все по-нарастваща роля в процеса на военното планиране. Погледнато рационално, човек може да очаква това да е така, защото всяка страна плаща на своите професионални военни кръгове, за да идентифицират и да се противопоставят на "заплахите" за тяхната сигурност, но последствията от техните сценарии са все още застрашаващи. Съществува значителна вероятност за войни, включително дори ядрени, ако се стигне диапазон на затопляне от +2 до +3 градуса по Целзий. Ако това се случи, всички надежди за международно сътрудничество с цел ограничаване на емисиите и спиране на затоплянето ще отидат на вятъра.

Активистите, който предупреждават за последствията от климатичните промени, обикновено не се задълбочават твърде много по тези въпроси публично, може би от страх да не предизвикат чувството за безнадеждност у тези, който те целят да мобилизират. Ако погледнем назад към дните, когато кръговете, отричащи климатичните промени, по-конкретно в северна Америка, все още предизвикват фалшиви "дебати" с цел да всеят съмнения относно феномена на глобалното затопляне, може би ще намерим омекотен вариант за последствията като тактически подход с цел те да не звучат твърде крайно.(Въпреки, че аз не мисля така. Почти винаги в крайна сметка се оказва по-добре фактите да се представят по възможно най-ясния начин, така, както ги виждаме, и да оставим нещата да се наместят от само себе си.) Във всички случаи отричащите глобалното затопляне са в пълно отстъпление и моментът сега е подходящ за всеки, който иска, да каже какво мисли."

Из книгата "Климатични войни"

Книги, подобни на "Климатични войни"

Путин, войната и ние
-10%

Путин, войната и ние

Огнян Стефанов

19.80 лв.
Епохата на автократите
-10%

Епохата на автократите

Гидиън Рахман

17.91 лв.
Украйна - Русия. Мисловна карта на двубоя
-10%

Украйна - Русия. Мисловна карта на двубоя

Мишел Фуше

10.80 лв.
Руско-украинската война
-10%

Руско-украинската война

Серхий Плохий

35.10 лв.
Европа: Краят на играта
-10%

Европа: Краят на играта

Улрике Геро, Хауке Риц

13.50 лв.

Други книги от Гуейн Дайър

Коментари за "Климатични войни"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах