Абонамент за бюлетин
Класиката на ловната кухня
-10%

Класиката на ловната кухня

ISBN: 9789546721266
Издател: Колхида
Издадена: 2010
Брой страници: 296
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x20.00
Корична цена: 9.50 лв.
Цена: 8.55 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Домакинство и хоби, Кулинария
Чавдар Христов е доцент във Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ "Св. Климент Охридски". Автор е на книгите "Магията на рибната кухня", "Как да победим кризата", "Секретните служби и преходът" и "Убеждаване и влияние". Най-новата му книга "Класиката на ловната кухня" е своеобразно продължение на ловните и кулинарните му пристрастия.

"Написването на "Класиката на ловната кухня" за мен не беше някакво екстравагантно хрумване, а по-скоро необходимост. Чувствах се крайно некомфортно, когато след добра слука трябваше да се приготви вкусно ястие от дивеч, а не можеха да се открият подходящи рецепти. Защото каква е ползата от вложените усилия, ако човек не може да сподели подобаващо тази изключителна храна със семейството и приятелите си. И друго – всеобщото удоволствие от поднесеното блюдо дава елегантна възможност да се разкаже за ловното приключение, както и да се демонстрират готварски умения. А кой ли ловец или риболовец не обича да се похвали? Какво по-хубаво от това в студената зимна вечер едно дивечово меню да започва с гореща супа от шипки, да засища със задушен в сливов сос глиган и да услажда с дюли в коняк. И всичко това подкрепено с младо, искрящо вино край огъня в камината на селската къща или в уюта на градския апартамент.
В "Класиката на ловната кухня" предлагам повече от 100 основни рецепти за приготвяне на едър, дребен и пернат дивеч. Те включват онзи от него, чийто лов е разрешен и практикуван най-масово у нас. С едно единствено изключение – дивата коза. Тя е под защита и ловуването ù е под специален режим. Но го правя с надежда, че малкото начини за приготвянето ù ще доставят заслужено удоволствие на някого от успелите членове на многобройното ни ловно братство.
Някои от рецептите са сравнително прости, но има и такива, които се отличават с по-голяма сложност. Това е така поради необходимостта дивечовото месо да бъде подложено на допълнителна обработка, включваща мариноване, по-продължително задушаване, приготвяне на подходящи сосове и гарнитури. Всичко това отнема много време и труд, но усилията си заслужават. И една друга тайна – от личен опит знам, че едно малко питие, може да провокира у всекиго неподозирани готварски умения."

Книги, подобни на "Класиката на ловната кухня"

Диетична кухня

Диетична кухня

Д-р Н. Нейков

19.99 лв.
Децата и зоната

Децата и зоната

Катина Герова

36.00 лв.
Любими бохо десерти
-10%

Любими бохо десерти

Анна Стойкова

31.50 лв.
Taste the Art
-10%

Taste the Art

Йоланта Делибозова

88.20 лв.
Още 50 здравословни рецепти
-10%

Още 50 здравословни рецепти

Йоана Йокко

31.50 лв.

Други книги от Чавдар Христов

Коментари за "Класиката на ловната кухня"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах