Абонамент за бюлетин
Киберпрестъпления
-10%

Киберпрестъпления

ISBN: 9789545153839
Издател: Милениум
Издадена: 2016
Брой страници: 382
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.00x23.00
Корична цена: 25.00 лв.
Цена: 22.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Компютърна литература, Интернет, Политика, публицистика, медии, Публицистика
Престъпленията на бъдещето

Марк Гудман е забележителна личност, ченге от бъдещето, новатор в сферата на борбата с престъпните приложения на новите технологии в световен мащаб. Кариерата му в областта на компютърните престъпления започва през 1995 г., минава през ФБР и Интерпол, Силициевата долина и изследователския център на НАСА. Създател е на организацията „Фючър Краймс“, в която експерти от цял свят изследват отрицателните последици от внедряването на новите технологии.

В настоящата книга Гудман обобщава целия си опит като анализатор и алармира за опасните деструктивни акции на базата на постиженията в областта на роботиката, изкуствения интелект, социалните мрежи, виртуалната реалност, триизмерния печат и синтетичната биология.

Целта на тази книга не е да изследва случилото се вчера или да опише на какво ставаме свидетели днес, нито пък да ви дава съвети колко дълга трябва да е паролата ви за „Фейсбук“. В нея става дума за онова, което ще ни връхлети утре.

Това е задълбочен поглед към обществото, което е изцяло построено върху глобалната информационна мрежа – компютри, мобилни телефони, асансьори, самоуправляващи се автомобили, дистанционно управлявани сървъри, централизирани бази данни, пейсмейкъри, трафик контрол и всичко, свързано с блутут и интернет. Всичко това може да се обърне срещу нас, технологията, която приемаме в ежедневието си, без да се замисляме, може да ни изиграе лоша шега.

Организираната престъпност, хакерите, авторитарните режими, правителствените служби и терористите се надпреварват да използват постиженията на науката в своя полза. Тази книга не просто изброява престъпните нововъведения и нашите слаби места, но и предлага път към победата над милиардите заплахи, които ни дебнат.

Авторът вярва, че сме в състояние да предвидим и предотвратим утрешните престъпления още днес, преди да е станало късно. Гудман ни показва как да овладеем заплахите за сигурността и да направим така, че новите технологии да носят възможно най-голяма полза на човечеството.

„Стигнете ли до последната страница, никога повече няма да гледате по същия начин на колата, телефона и прахосмукачката", предупреждава световноизвестният учен.

Книги, подобни на "Киберпрестъпления"

Шифропънкове: Свободата и бъдещето на интернет

Шифропънкове: Свободата и бъдещето на интернет

Джулиан Асанж, Джейкъб Апелбаум, Анди Мюлер - Магун, Джереми Цимерман

15.00 лв.
Светът през 2050 година. Как да мислим за бъдещето
-10%

Светът през 2050 година. Как да мислим за бъдещето

Хеймиш Макрей

22.50 лв.
Смъртта на Бялата лисица
-10%

Смъртта на Бялата лисица

Анна Заркова

21.60 лв.
Закони на UX
-10%

Закони на UX

Джон Яблонски

25.16 лв.
България може сама

България може сама

Кузман Илиев

22.00 лв.

Други книги от Марк Гудман

Коментари за "Киберпрестъпления"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах