Абонамент за бюлетин
Катерина де Медичи
-10%

Катерина де Медичи

ISBN: 9789543572892
Издател: Емас
Издадена: 2015
Брой страници: 464
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 18.90 лв.
Цена: 17.01 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
Вартоломеева нощ, хороскопи и магии, отрови и смърт - името Катерина де Медичи се е превърнало в символ на насилие и смърт. Другото лице на тази жена, разкривана винаги на фона на жестоки събития, е оставало в сянката на очарованието от страшното, тайнственото и скандалното. А според изследователите Катерина де Медичи е най-умният и най-способен владетел, който е имала Франция.

14-годишната Катерина, без благородническо потекло, но единствена наследница на банкерски род и племенница на папата, не е нито възмутена, нито дори изненадана, когато научава, че вече е обещана за жена на напълно непознат мъж. Така са се женили и се женят всички в нейния род.

Без да изпитва любов, но и без да очаква любов, тя става съпруга на херцога на Орлеан Анри, втори син на френския крал. В разгулния френски двор никой не обръща внимание на невзрачната, слабичка италианка и тя - ненаблюдавана от никого - се отдава на своята страст - астрологията, свързва се с магове, учи астрономия и математика. А в нея зрее жената, зрее и любовта към съпруга, когото постепенно опознава, за да се превърне в бурна, но несподелена страст.

След неочакваната смърт на престолонаследника Анри Орлеански заема неговото място. Катерина ще бъде кралица на Франция, но какво я топли това, щом любимият мъж дели постеля с друга, щом още не е родила ни едно дете и щом звездите вещаят злощастие. Единственият й изход да промени съдбата е да подири помощ при Дявола...

Книги, подобни на "Катерина де Медичи"

Катерина Сфорца. Алената графиня
-10%

Катерина Сфорца. Алената графиня

Джийн Калогридис

17.01 лв.
Купената булка

Купената булка

Питър Константин

19.99 лв.
Братята рицари
-5%

Братята рицари

Хенри Райдър Хагард

18.91 лв.
Убийствата на Медичи

Убийствата на Медичи

Дейвид Хюсън

19.95 лв.
Бурята, създадена от нас
-10%

Бурята, създадена от нас

Ванеса Чан

16.20 лв.

Други книги от Джийн Калогридис

Коментари за "Катерина де Медичи"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах