Абонамент за бюлетин
Картография на идеи
-10%

Картография на идеи

ISBN: 9789547832640
Издател: Locus
Издадена: 2019
Брой страници: 264
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 19.00 лв.
Цена: 17.10 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Познай себе си
Картография на идеи

Как да откриете и използвате скритата сила на ума си

Способността да се визуализират и организират мисли и идеи е позволила на милиони хора да работят по-продуктивно и по-творчески, да движат бизнеса си по-стратегически и да се справят със сложни проекти по-ефективно. Тази изключително практична книга ще ви помогне да усвоите един от най-лесните, но и най-мощни инструменти за организиране на вашите идеи, работа и време.
Майк Джетър, Mindjet Corporation

Tази книга дава шанс на творческите умове да изложат мисловния си процес ясно в образи, а на аналитичните – да открият творческото у себе си. Безценен пътеводител за претоварените предприемачи и мениджъри, и изобщо за всички свръхзаети хора!
Крис Браун, DTE Energy Resources

Не подценявайте простотата на картите на идеи, защото в тях се крие гениалност. Те са пътят към неизползваната мощ на ума ни.
Скот Нагуд, четирикратен шампион в състезанието USA Memory

Картографирането на идеи изцяло промени начина, по който уча, проектирам и се подготвям за публични изяви. Никога преди не съм бил толкова уверен и спокоен, че необходимият материал е запаметен подробно в ума ми, както би трябвало да бъде. Пригответе се за преживяване, което ще промени живота ви, както и този на хората, с които общувате.
Уил Флора, Chick-Fil-A University

--------------------

В този забързан свят от нас постоянно се изисква да вършим повече за по-малко време. Как обаче се справяме с напрежението? Картографирането на идеи е отговорът. Това е ефективен, революционен инструмент, който ни позволява да се справяме с изискванията на живота и работата, като подобрим способностите си да планираме, мислим и учим.

Създадена да ви помогне да използвате по-голяма част от умствения си потенциал с по-малко усилие, картата на идея е графично визуално представяне на специфичен въпрос, идея или проект върху лист хартия. Мозъкът ни се справя много по-добре с възприемането, обработването и запомнянето на информация, представена мултилинейно. Тъй като картите на идеи представят факти и въпроси визуално – като ангажират и двете мозъчни полукълба, – те стимулират по-ефективно учене, позволяват ви да подходите към проблемите по-творчески и помагат да мислите по-систематизирано.

Тук са включени действителни карти на идеи, създадени и използвани от хора с различни бизнеси и професии от цял свят. Наст разяснява правилата и логиката на картографирането на идеи и ви води през всяка стъпка от процеса. Започва с простички карти и надгражда с по-сложни, за да улесни схващането на процеса и приложенията му спрямо личния ви опит.

Картографирането на идеи е отличен инструмент за постигане на повече в работата и живота. Без значение дали сте погълнати от вихъра на собствен бизнес, или просто искате да се научите да разрешавате проблемите по-бързо и по-ефективно, тази книга ще ви предложи великолепен начин да работите по-пълноценно и да успявате по блестящ начин.

------------------

Джейми Наст е основател на компанията за обучения и консултации NastGroup, Inc. Фокусът на нейната работа е да предлага средства и методи, чрез които да организирате и подобрявате процеса си на мислене, учене, запаметяване, творене, представяне. Като утвърден лектор и ментор, вече над 20 години тя помага на хора и компании от цял свят да преодолеят бариерите по пътя към успеха, включително закотвените в собствения им ум. Сертифицирала е инструктори от САЩ, Бразилия, Канада, Македония и Швейцария, а водените от нея курсове и обучения са сред най-търсените в сферата на картографирането на идеи.

Книги, подобни на "Картография на идеи"

Силата на студа

Силата на студа

Ниъл О'Mърку

23.50 лв.
Блажено дихание

Блажено дихание

Ниъл О'Mърку

23.50 лв.
Богатството, което не се купува с пари
-5%

Богатството, което не се купува с пари

Робин Шарма

19.00 лв.
12 рецепти за щастие

12 рецепти за щастие

Росица Якобс

15.00 лв.
Само за мъже. 42 шанса за Нея и Него
-10%

Само за мъже. 42 шанса за Нея и Него

Росен Кутелов

17.10 лв.

Други книги от Джейми Наст

Коментари за "Картография на идеи"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах