Абонамент за бюлетин
Каменните ангели
-5%

Каменните ангели

ISBN: 9786191650927
Издател: Ергон
Издадена: 2018
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Шведска
Корична цена: 14.99 лв.
Цена: 14.24 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Великден идва и Симона очаква с нетърпение да прекара цяла седмица в къщата на баба си, само двете. Къщата е голяма, красива, на брега на морето и има обширна градина с каменни статуи. Идеалното място за една малка ваканция.

Но... нещо не е наред. Баба й изглежда уморена и замислена. А Симона чува стържещи стъпки от Стаята на въздишките - но там няма никой! Големите каменни статуи в градината продължават да се променят загадъчно. И откъде идват странните гласове, записани на старите касети?

Гласовете шепнат на Симона да бърза, преди да е станало твърде късно. Когато въпросите се натрупват, Симона моли приятелите си Били и Аладин да й помогнат да стигне до дъното на тайнствената история.

Каменните ангели е третата и последна част от най-продаваната и награждавана трилогия на Кристина Улсон за Били, Аладин и Симона и техните приключения в малкия град Охус.

--------------------

Кристина Мария Улсон е родена на 2 март 1979 г. в Кришанстад – малко шведско градче, в което се развива и част от действието в книгата “Стъклените деца”. След завършването на гимназия, тя се премества в Стокхолм, където изучава политически науки и публична администрация.

През 2009 г. авторката дебютира на писателската сцена с криминалния роман за възрастни “Пепеляшките”, първа книга от поредицата за цивилния следовател Фредрика Бергман. През 2011 г. Кристина Улсон постъпва на работа в ОССЕ (Организация за сигурност и сътрудничество в Европа) като експерт в борбата с тероризма.

Към детско-юношеската литература Кристина се насочва през 2013 г., публикувайки “Стъклените деца” (изд. “Ергон”). Книгата е първа част от трилогия за трите 12-годишни деца Били, Аладин и Симона и още с появата си е приета много възторжено от младите читатели. Българските читатели вече познават сюжета и на втората книга от поредицата - “Сребърното момче”. Третата книга, “Каменният ангел”, е финалната част на трилогията.

Книги, подобни на "Каменните ангели"

Маргаритки
-10%

Маргаритки

Кристина Улсон

4.50 лв.
Зомби треска
-5%

Зомби треска

Кристина Улсон

14.24 лв.
Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.
Аделейд

Аделейд

Дженевийв Уилър

19.95 лв.
Неуместно

Неуместно

Ви Кийланд

19.99 лв.

Други книги от Кристина Улсон

Коментари за "Каменните ангели"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах