Абонамент за бюлетин
Как да търгуваме на финансовите пазари
-10%

Как да търгуваме на финансовите пазари

Издател: Сиела
Издадена: 2011
Брой страници: 172
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.50x23.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Икономическа литература, Финанси
"Как да търгуваме на финансовите пазари" запълва една празнина на българския пазар на финансово-икономическа литература. Авторът, сам запален търговец и анализатор на валутни, суровинни и финансови пазари, представя основните им характеристики и запознава читателя с някои от най-прилаганите индикатори и похвати на "техническия" анализ - основен метод за анализиране и прогнозиране на ценовите движения. Интерпретирането и приложението на сигналите породени от "техническите индикатори и конфигурации" е богато илюстрирано с примери на реални пазарни ситуации. Авторът, основавайки се на личния си богат опит, дава редица препоръки за възможно комбиниране между отделни индикатори и конфигурации, и за отсяване на "фалшивите" сигнали за покупка или продажба. Важна част от книгата са и идеите за избор на стратегии и указанията за съставяне на план за търгуване.

Настоящата книга може да послужи като ценен ориентир и въведение в пазарите за начинаещия търговец, така и като бърз и лесен справочник за професионални дилъри и брокери.

Великолепието на финансовите пазари е в тяхната бързина и непредсказуемост. Печалбите са големи, загубите болезнени. През последните години капиталовите тържища претърпяха динамично развитие, привличайки огромни маси средства. С навлизането на интернет и високите технологии скоростта на търгуваните обеми нарасна неимоверно и това коренно промени начина на сключване на сделките. На различните фондови пазари са в сила различни макроикономически зависимости, властващи в даден момент на пазара. Предвид множеството борси и океана от новини заливащ играчите, формирането на адекватна стратегия за растеж се оказва трудна, а понякога и непосилна задача.

В голяма част от случаите най-бързите печелят, информираните обират корекцията в цените. В повечето случаи всичко се консумира предварително и когато дадено събитие се случи, цената на актива отдавна е калкулирана в него. Това е и основната причина добрите новини да са съпроводени с масови разпродажби. Това често обърква играчите и ги изправя на ръба.

В тази връзка фундаменталният анализ в голяма част от случаите се усложнява от неговата тромавост и неприспособимост към различните видове активи. В условията на силно волатилни пазари, каквито са днешните, все повече анализатори се обръщат към техническите методи за прогнозиране. Те са универсални за всички пазари и това им свойство ги прави предпочитани от повечето трейдъри...

Книги, подобни на "Как да търгуваме на финансовите пазари"

Данъчно облагане 2024
-10%

Данъчно облагане 2024

Валентин Савов

31.50 лв.
Социално осигуряване 2024 година + достъп до сайт
-5%

Социално осигуряване 2024 година + достъп до сайт

Колектив

49.40 лв.
Социално осигуряване 2024 година
-5%

Социално осигуряване 2024 година

Колектив

43.70 лв.
Инвестиране в ETF For Dummies
-5%

Инвестиране в ETF For Dummies

Ръсел Уайлд

19.00 лв.
Социално и здравно осигуряване 2024
-10%

Социално и здравно осигуряване 2024

Проф. д-р Нина Гевренова

26.10 лв.

Други книги от Светлин Минев

Коментари за "Как да търгуваме на финансовите пазари"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах