Абонамент за бюлетин
Как да използваме силата на своето подсъзнание
-10%

Как да използваме силата на своето подсъзнание

Издател: Кибеа
Издадена: 2013
Брой страници: 328
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 6.00 лв.
Цена: 5.40 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Познай себе си
Цялото ни щастие или страдание произтичат от нас самите. Ние сме такива, каквито са мислите ни. Съзнанието е като записващо устройство, препращащо към подсъзнанието идеи, впечатления, вярвания, убеждения. Мислите съдържат енергия, която преминава в действие. Ако се научим да контролираме подсъзнанието си, ще можем да контролираме всичко в живота си.

Това са основните послания в книгата на Джоузеф Мърфи. Той дава практически подход към този проблем, като предлага сериозна програма за предпазване на подсъзнанието от всевъзможните деструктивни, нездравословни идеи и внушения. Хармоничното взаимодействие между съзнанието и подсъзнанието може да излекува, благослови и вдъхнови живота ни. Стресът, страхът от бедност или от провал, чувството за непълноценно и страдалческо битие могат да бъдат напълно елиминирани и на тяхно място да разцъфтят вярата, изобилието и любовта.

---------------------

Джоузеф Мърфи е роден на 20 май 1898 година в малък град в графство Корк, Ирландия. Завършил с отличие Националното училище. Впоследствие бил посъветван да учи за свещеник и се записал в йезуитската семинария. Но към двадесетата си година той започнал да поставя под съмнение католическата

ортодоксалност на йезуитите и напуснал семинарията. Тъй като неговата цел била да изследва нови идеи и да придобива нов опит – цел, която той не би могъл да преследва в католическа Ирландия – напуснал семейството си и заминал за Америка.

Пристигнал в имиграционния център на Елис Айлънд само с пет долара в джоба. Първата му задача била да си намери място за живеене. Имал късмет да намери къща със стаи под наем и се нанесъл в една стая заедно със съквартирант – аптекар, който работел в местната дрогерия.

Познанията му по английски език били минимални, тъй като и в семейството му, и в училище се говорело на келтски, и така, подобно на повечето имигранти от ирландски произход, Мърфи работел като надничар и изкарвал само колкото за подслон и храна.

Той се сприятелил със съквартиранта си и когато се открило работно място в дрогерията, където работел приятелят му, бил нает за помощник на аптекаря. Записал се да учи фармация и получил квалификация на пълноправен фармацевт. Впоследствие закупил дрогерията и през следващите няколко години управлявал успешен бизнес.

Когато Съединените щати влезли във Втората световна война, Мърфи се записал за доброволец в армията и бил зачислен към медицинската част като фармацевт. Докато служел, той възобновил интереса си към религията и започнал да се запознава обстойно с различни религиозни вярвания. След края на войната решил да не се връща към кариерата си на фармацевт.

Пътувал много и учил в няколко университета – в САЩ и в чужбина. По време на обучението си той бил очарован от различните азиатски религии и заминал за Индия, за да ги изучи в дълбочина. Разширил познанията си за великите философски учения от древността до днешно време.

Човекът, който оказал най-голямо влияние върху Мърфи, бил д-р Томас Троуърд – съдия, философ, лекар и професор. Съдия Троуърд станал наставник на Джоузеф. С негова помощ той не само изучил философията, теологията и правото, но също се запознал и с мистицизма, най-вече с Масонския орден. Мърфи станал активен член на този орден и през годините се издигнал в масонската йерархия до 32-ра степен в Шотландския ритуал.

При завръщането си в Съединените щати той станал пастор.

Тъй като неговата концепция за християнството не била традиционна и всъщност противоречала на повечето християнски деноминации, основал своя собствена църква в Лос Анджелис. Успял да привлече малък брой последователи, но не след дълго неговото послание за оптимизъм и надежда

привлякло много мъже и жени.

Д-р Мърфи е последовател на движението „Нова мисъл“, проповядващо съчетание на метафизичен, духовен и прагматичен подход към начина, по който мислим и живеем, за да разкрием тайната за постигане на онова, което истински желаем.

Ние можем да го направим само след като открием и разберем закона, който, изглежда, Бог е написал в миналото под формата на загадки.

През годините и други църкви се присъединяват към д-р Мърфи и изграждат организация, наречена Федерация „Божествена наука“, и под нейна егида функционират всички църкви на Божествената наука.

Местната църква на д-р Мърфи се разраснала толкова много, че се наложило да наемат сградата „Уилшър Ебел Тиътър“ – някогашен киносалон. Неговите служби били толкова посещавани, че дори и тази зала не успявала да побере всички желаещи да присъстват.

За да достигне до големия брой хора, които искали да чуят неговото послание, д-р Мърфи поставил началото на седмично радиопредаване, впоследствие достигнало до публика от повече от един милион слушатели.

Той направил записи на своите лекции и радиопрограми и чрез продажбата на касетите достигнал до още по-широк кръг последователи. Записите съдържат лекции с интерпретация на библейски текстове, медитации и молитви за слушателите.

Започва да публикува и брошури с вдъхновяващи материали.

Популярността на д-р Мърфи расте и той получава покани да изнася лекции на много места в Съединените щати, Европа и Азия.

Освен на религиозна тематика, той говори за историческите ценности в живота, за изкуството на пълноценния живот и за ученията на великите философи от западната и от азиатската култури. Във всичките си лекции той аргументира колко е важно да се разбира силата на подсъзнанието и житейските принципи на базата на вярата в единствения Бог – „АЗ СЪМ“.

Написал е повече от тридесет книги. Най-известната му книга, „Силата на твоето подсъзнание“, за първи път издадена през 1961 година, мигновено се превръща в бестселър. Книгата е преведена на множество езици, милиони екземпляри са продадени и продължават да се продават из целия свят.

Д-р Мърфи умира през декември 1981 година. Неговата съпруга, д-р Джийн Мърфи, продължава делото му до смъртта си.

Книги, подобни на "Как да използваме силата на своето подсъзнание"

Необикновената сила на човешкия ум, том 2
-10%

Необикновената сила на човешкия ум, том 2

Джоузеф Мърфи

18.00 лв.
Необикновената сила на човешкия ум, том 1
-10%

Необикновената сила на човешкия ум, том 1

Джоузеф Мърфи

18.00 лв.
Как да привличаме парите
-10%

Как да привличаме парите

Джоузеф Мърфи

10.80 лв.
Космическата сила на ума
-10%

Космическата сила на ума

Джоузеф Мърфи

14.40 лв.
Открий за какво си създаден. Хюман дизайн за начинаещи

Открий за какво си създаден. Хюман дизайн за начинаещи

32.00 лв.

Други книги от Джоузеф Мърфи

Коментари за "Как да използваме силата на своето подсъзнание"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах