Абонамент за бюлетин
Как да живеем безопасно в научнофантастична вселена
-5%

Как да живеем безопасно в научнофантастична вселена

ISBN: 9789548208895
Издател: Екслибрис
Издадена: 2012
Брой страници: 232
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 11.40 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
МВ31 (Малка вселена 31) се намира в покрайнините на художествената измислица, където парадоксът флуктуира като борсовия пазар, самотни сексботове примамват провалилите се герои, а пътуването във времето е сериозен бизнес. Всеки ден хората се качват в своите машини на времето и се мъчат да направят единственото, което не бива да правят – да променят миналото. И тук се явява Чарлс Ю, сервизен техник на машини на времето – отчасти за да ги ремонтира, отчасти за да консултира пътниците и да ги спаси от самите тях. Буквално. Когато не приема обаждания от клиенти или не успокоява шефа си Фил (а той наистина се нуждае от ъпгрейд), Ю посещава майка си (затворена в едночасов цикъл, тя приготвя все една и съща вечеря) и търси баща си, който е изобретил пътуването във времето и после е изчезнал. Придружен от ТАМИ, операционна система с ниско самочувствие, и Ед, несъществуващо, но онтологично валидно куче, Ю пътува из времето в търсене на онзи единствен ден, когато двамата с баща си могат да се срещнат в спомените си. Ключът може би се крие в книгата, която е получил от бъдещия си аз. Заглавието й е „Как да живеем безопасно в научнофантастична вселена” и авторът е той. Някъде вътре е информацията, която може да му помогне – и дори да му спаси живота.

Чарлс Ю е получил наградата на Националната фондация на книгата „5 под 35” за сборника разкази Третокласен супергерой, както и наградата за художествена литература „Шъруд Андерсън”. Негови творби са публикувани в Oxford American, The Gettysburg Review, Harvard Review, Mid-American Review, Mississippi Review, Alaska Quarterly Review и другаде. Това е първият му роман. Живее в Лос Анджелис със съпругата си Мишел и двете си деца.

"Също като Дъглас Адамс, Чарлс Ю е много забавен... Авторът опакова разказа за самотния техник на машини на времето в блестящи пластове великолепна мета-научна фантастика."
Андър Монсън, New York Times Book Review

"Тази книга е страхотна. Ако можех да се върна във времето и да я прочета по-рано, щях да го направя."
Колсън Уайтхед, автор

"Ще я препрочитате... Много e смешна... Ю притежава ясен, лиричен стил. Прилича на съвършен хардуеърен продукт на Стив Джобс – приказна комбинация от функционалност и предопределеност."
Ед Парк, Los Angeles Times

Книги, подобни на "Как да живеем безопасно в научнофантастична вселена"

Владенията на краля на Аврора, книга 2

Владенията на краля на Аврора, книга 2

Ниша Дж. Тули

24.90 лв.
Невеста

Невеста

Али Хейзълууд

19.90 лв.
Един тъмен прозорец
-10%

Един тъмен прозорец

Рейчъл Гилиг

25.20 лв.
Сребърна песен, нощен пламък

Сребърна песен, нощен пламък

Амели Уън Джао

30.00 лв.
Острието на асасина (илюстрация Джим Тиърни)
-5%

Острието на асасина (илюстрация Джим Тиърни)

Сара Дж. Маас

18.91 лв.

Други книги от Чарлс Ю

Коментари за "Как да живеем безопасно в научнофантастична вселена"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах