Абонамент за бюлетин
Казаларската царица
-10%

Казаларската царица

ISBN: 9786192440084
Издател: ИнфоДАР
Издадена: 2020
Брой страници: 328
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 17.90 лв.
Цена: 16.11 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Българска класика
"Казаларската царица" e първият български любовен роман - създаването му е част от мисията на писателя да попълва празнините в българската литература, намиращи израз в констатацията на български литературни критици: "Ние нямаме..."

"Тя щеше да гръмне първите куршуми в главата му отзад с думите: "Умри, звяр!", а можеше и съвсем да не каже нищо. Тя се плашеше само да не изгуби смелост в последния миг, който настъпяше след няколко мига, и стискаше по-силно оръжието, да опита твърдостта на десницата си. И тя усети, че бе твърда. Ох, как сега ѝ се виждаше лека, дори сладка смъртта! Няколко минути може би я деляха от вечността, от престола на бога - тя сега вярваше в бога, - бога милостивият и праведният, който не щеше да погледне на нея с очите на человеците, а с божествената си и неизчерпаемата благост към нейното окаянство и велико дело на справедливост. Той щеше да прости, защото беше много любила и страдала, защото само един той можеше да има тоя върховен героизъм - да не прокълне от кръста си мъчителите си, да ги не порази там с едно само помисляне. Той беше божествен! А тя беше слаба жена, направена от грешна човешка плът, с душа изжадняла за отмъщение, което едничко я задържаше още на света."

Книги, подобни на "Казаларската царица"

Епопея на забравените

Епопея на забравените

Иван Вазов

35.00 лв.
Под игото
-10%

Под игото

Иван Вазов

8.99 лв.
Иван Вазов. Избрани творби
-10%

Иван Вазов. Избрани творби

Иван Вазов

8.99 лв.
Живописна България

Живописна България

Иван Вазов

17.95 лв.
Епопея на забравените

Епопея на забравените

Иван Вазов

7.00 лв.

Други книги от Иван Вазов

Коментари за "Казаларската царица"
Nikola - 07/01/2020
... и да добавя още нещо много важно - тук е запазен автентичния език на Вазов, за което издателите заслужават адмирации

Nikola - 07/01/2020
Прочетох я на един дъх. Изключително интересен роман - нещо което не съм очаквал от Вазов. Наистина си е заслужил името "патриарх на българската литература"!

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах