Абонамент за бюлетин
КОСАТА ДНЕС: Стъпка по стъпка с Жоро Петков
-10%

КОСАТА ДНЕС: Стъпка по стъпка с Жоро Петков

ISBN: 9789542958598
Издател: Enthusiast
Издадена: 2012
Брой страници: 88
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 22.00x26.00
Корична цена: 19.00 лв.
Цена: 17.10 лв.
„Косата днес“ е богато илюстрирано практическо ръководство за официални прически, в което най-приложимите тенденции за сезона са подбрани и представени от коафьора на звездите – Жоро Петков. Албумът е насочен както към фризьорите, които искат да надградят уменията си, така и към дамите, на които им предстои специален случай.

Вдъхновен от 10-годишния си творчески път, Жоро Петков разкрива невидимите детайли на официалната прическа, отработени върху различни типове лица и модели, за да Ви помогне да постигне перфектен резултат за на-кратко време.

„Искам да работя по проекти, които да помагат на хората да се развиват и затова създадох този албум – всичко да е обяснено стъпка по стъпка. Щастлив съм, че с работата си помагам на хората да се променят и да изразяват себе си. Ако спреш на едно място, започваш да вървиш назад, защото всичко се изменя. Няма опция да постигнеш своя връх, това е статично състояние, а ние живеем в динамичен свят. Нека поставим началото на нашия динамичен свят заедно.“

В Албума ще откриете:

• Селекция от най-актуалните официални прически за сезона с практическа приложимост
• Техники за официални прически, показани стъпка по стъпка
• Правила за избор на официална прическа
• Професионални трикове и съвети
• Фотосесии с идеи за цялостна визия
• Нетрадиционни дестинации за отбелязване на специални случаи


За Жоро Петков

Макар и само на 27 години, талантливият коафьор Жоро Петков с право се нарежда сред най-успешните фризьори в България. Историята на неговото професионално развитие звучи като приказка, но е истинска.

Още като ученик започва да работи през свободното си време в магазинче за дребни аксесоари. Веднъж в него влиза приятна бизнесдама и остава очарована от младежа зад щанда, който ѝ прави прическа, за да ѝ продаде две шноли. Тя веднага го наема в своя фризьорски салон и така обръща посоката на съдбата му. „До този момент“, споделя Жоро, „мечтаех да уча архитектура и ходех на уроци по рисуване.“

Той е от хората, които се раждат с талант, но и с усета за това как да го развият и обогатят, за да се превърнат в критерий за стил и актуалност. Вместо в малък и среден бизнес, в началото на кариерата си Жоро Петков решава да инвестира в себе си, да разтвори ветрилото на уменията и познанията си. „Започнах да ходя по различни специализации в България, но на третата година реших да замина за Виена на обучение в Академията на Schwarzkopf“, разказва той.

Оттогава често пътува в Европа и Обединеното Кралство, за да се специализира в подстригването, подбора и смесването на цветове, текстурирането и оформянето на косата; подготвя се, както за работа във фризьорски салон, така и за модна фотография, клипове, реклами. И през цялото време не спира да работи от един салон в друг, докато преди четири години открива в София свой собствен – Snakes.

Приоритетната му цел е да накара всяка жена да се чувства специална.

„В началото клиентките ми сочеха снимки от списания и казваха: „Искам да ми направиш такава прическа“. Днес харесват и избират стил на коса от някоя от другите ми клиентки и казват: Направи ме като нея. Това е най-големият комплимент за мен“, споделя Жоро Петков.

Книги, подобни на "КОСАТА ДНЕС: Стъпка по стъпка с Жоро Петков "

Торове с повишена активност
-5%

Торове с повишена активност

Светла Костадинова

11.40 лв.
Джобен наръчник на пчеларя
-5%

Джобен наръчник на пчеларя

Наско Кирилов

3.80 лв.
Как да си направим водка
-5%

Как да си направим водка

Симеон Дочев

5.70 лв.
Виното - производство и контрол
-5%

Виното - производство и контрол

Христо Костадинов

16.15 лв.
Домашното вино
-5%

Домашното вино

Христо Костадинов

5.70 лв.

Допълнителни материали Други книги от Жоро Петков

Коментари за "КОСАТА ДНЕС: Стъпка по стъпка с Жоро Петков "
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах