Абонамент за бюлетин
Йога мала
-10%

Йога мала

ISBN: 9789546264121
Издател: Аратрон
Издадена: 2013
Брой страници: 190
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.50
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Религия и митология, Източни учения
Автентичното учение на един майстор по ащанга йога.

Тази книга, написана от един от най-великите майстори по йога на нашето време, е свидетелство за непреходната природа на ащанга йога. Основана върху виняса – координацията между дишането и движението – ащанга йога е един от най-разпространените стилове на практиката днес, а „Йога мала“ е неговото най-важно писмено ръководство. Тук Шри К. Патаби Джойс очертава етичните принципи и философската основа на ащанга йога и разяснява нейните термини и понятия на основата на автентични санскритски съчинения. След това представя Слънчевия поздрав и първата серия, която се състои от 42 асани. Обяснява подробно стъпка по стъпка как трябва да се изпълняват отделните пози заедно с вдишването и издишването при всяко движение. Освен това дава и каква е конкретната полза от асаните.

Патаби Джойс представя ащанга йога на Запад през 1964 г. и е движещата сила за нейното популяризиране и разпространение. Обучава се двадесет и пет години при Шри Тирумалай Кришнамачаря и след това предава знанията си на хиляди ученици по цял свят. Гуруджи е легенда в средите на йога, а тази книга се превърна в част от най-великите духовни класики на Индия.

Мала е санскритски термин и означава гирлянда. В Индия съществуват различни видове мали. Има джапамали, състоящи се от свещени мъниста, които се използват за броене в молитвата и за съсредоточаване върху повтарянето на мантрата. Съществуват пушпамали, които представляват гирлянди от живи цветя и се поднасят на боговете по време на различни ритуали. Със своята книга Гуруджи предлага друг вид мала, която е част от една древна традиция, свещена като молитвата и ароматна като цветята. Неговата мала е гирлянда от йога, в която всяка виняса е като свещено мънисто, което трябва да бъде отброено и върху което трябва да се съсредоточите, а всяка асана е като нанизано на връвта на дишането цвете. Така както джапамала краси врата, а пушпамала краси боговете, по същия начин йога мала, изпълнявана старателно, украсява цялото същество на човека с покой, добро здраве, светлина и в резултат на това със самопознание.

Книги, подобни на "Йога мала"

Будистки притчи
-5%

Будистки притчи

Огняна Иванова

20.90 лв.
Сърцето на будисткото учение
-5%

Сърцето на будисткото учение

Тик Нят Хан

18.91 лв.
Сърцето на будисткото учение - твърда корица
-5%

Сърцето на будисткото учение - твърда корица

Тик Нят Хан

22.71 лв.
Малка книга за суфизма

Малка книга за суфизма

Хаснейн Варис

14.95 лв.
Медитации
-10%

Медитации

Джиду Кришнамурти

10.80 лв.

Други книги от Шри К. Патаби Джойс

Коментари за "Йога мала"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах