Абонамент за бюлетин
ЙОГУРТ. 50 Лесни рецепти
-10%

ЙОГУРТ. 50 Лесни рецепти

ISBN: 9789547615762
Издател: ИнфоДАР
Издадена: 2016
Брой страници: 128
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 19.00x23.00
Корична цена: 17.99 лв.
Цена: 16.19 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Домакинство и хоби, Кулинария
Киселото мляко е много разпространена храна, присъстваща в почти всички диети. Смята се, че е открито случайно още в древността. То било така високо оценено, че и до днес е изкушение за хората по целия свят!

Българското кисело мляко е уникален продукт, който се произвежда съгласно строги стандарти и изисквания. То се получава при подквасване на млякото благодарение на Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, две бактерии, които благо приятстват подсилването на имунната система. Разликата между българското киселото мляко и йогурта е предимно в технологията на производство. При йогурта закваската се добавя в общия съд, а не в отделните разфасовки, и освен Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus присъства и друга млечнокисела флора, например Bifidus.

Тази книга предлага рецепти за приготвяне с йогурт, като по-общо понятие, разпространено в целия свят. По-лесно смилаем от прясното мляко от животински произход (краве, овче, биволско, козе) или от растителен произход (соево, овесено, от просо или бадеми), йогуртът е подходящ за поддържане на равновесието на чревната флора. Той е нискокалоричен, лесно усвояем от организма, богат на калций под млечна форма, фосфор, калий, цинк и витамин P, A и витамини от групата B.

Книгата „Йогурт” предлага рецепти за закуски, междинни закуски и основни ястия. Като използвате животински и растителен йогурт, вие ще приготвите чудесни и разнообразни блюда, а също така ще може да си направите сами кисело мляко или растителен йогурт.

Оригиналният дизайн на книгата създава настроение и желание да я вземем в ръце, да я разлистим и дори да си гребнем от нея с лъжица. Прекрасен подарък!

-----------------------
Натуропат, журналист на свободна практика и фотограф, специализиран в справочниците за вина и храни, Чинция Тренки е автор и на много готварски книги, публикувани в Италия и други страни. Тя е страстна готвачка и сътрудничи на редица списания с рецепти и снимки на регионални, традиционни и натурални специалитети, както и на нейни оригинални ястия. Готварските и книги включват интересни и креативни предложения, с нови комбинации от съставки, които водят до уникален резултат с акцент върху вкуса и аромата, но без да се пренебрегват хранителната стойност и здравословният баланс.

Чинция Тренки живее в Монферато, район Пиемонт, и домът и е потънал в зеленина. От цветята, ароматните билки и подправки в градината си тя приготвя оригинални сосове и украси за ястията си, като се ръководи от сезоните и познанията си за плодовете на земята. В сътрудничество с издателство „Уайт Стар”, публикува „Гурме рецепти без глутен”; „Гурме рецепти без мазнини”; „Пикантна наслада”; „Любимите ми рецепти”; „Смутита и сокове, здраве и енергия в чаша”; „Хамбургери, 50 лесни рецепти”; „Къпкейкове, сладки и солени”; „Детокс, практически съвети и рецепти за пречистване”; „Суперхрани, здравословни, питателни и енергизиращи рецепти”, „Веганска готварска книга, вкусни рецепти и съвети за вашето здраве” и „Йогурт, 50 лесни рецепти”.

Книги, подобни на "ЙОГУРТ. 50 Лесни рецепти"

СОКОВЕ И СМУТИТА. 50 Лесни рецепти
-10%

СОКОВЕ И СМУТИТА. 50 Лесни рецепти

Чинция Тренки

16.19 лв.
202 неустоими рецепти за хляб

202 неустоими рецепти за хляб

Анна Шагасян

29.00 лв.
303 неустоими Еър Фрайър рецепти

303 неустоими Еър Фрайър рецепти

Анна Шагасян

19.00 лв.
Какво да сготвим от яйца?
-10%

Какво да сготвим от яйца?

8.10 лв.
Диетична кухня

Диетична кухня

Д-р Н. Нейков

19.99 лв.

Други книги от Чинция Тренки

Коментари за "ЙОГУРТ. 50 Лесни рецепти"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах