Абонамент за бюлетин
Историята на Екстрапак. Еволюция с малки стъпки
-10%

Историята на Екстрапак. Еволюция с малки стъпки

ISBN: 9789547833494
Издател: Locus
Издадена: 2021
Брой страници: 176
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 14.90 лв.
Цена: 13.41 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Икономическа литература, Маркетинг и реклама, Мениджмънт
Как петима приятели могат да управляват съвместен бизнес в продължение на почти три десетилетия, запазвайки добрите си отношения.

Тук научаваме как група приятели могат да стартират и управляват успешен бизнес в България без политическа подкрепа. Книгата е изпълнена с много конкретни примери и интересни истории, които ни пренасят в едни не толкова далечни, но пък за сметка на това доста различни времена. Тези от нас, които са били свидетели на създаването на частна компания през 90-те години, ще си припомнят част от миналото, а по-младите читатели ще имат възможност да видят разликата в изграждането на бизнес преди 30 години и днес — в ерата на стартъпите.

Защо сме добри – защото всички ние се интересуваме от същността на нещата, а не от тяхната форма. Това, което правим, го правим от сърце, правим го с желанието да стане по най-добрия начин, да го обновяваме, да го развиваме.” – в интервю за в. “Капитал”

Поради наличието на повече свободно време покрай пандемията на шега написах три книги, свързани със стартъпите и предприемачеството. В последната книга разказах историята на 12 български стартъпа. Техните основатели споделиха своя опит какво е да правиш такъв тип компании в България през 2020 г. Всъщност основателите на стартъпи са си един вид предприемачи и даже е трудно да се разграничи каква точно е разликата между стартъп и създаването на един бизнес като производство на стоки или дистрибуторска компания. Не знам точната причина, но истината е, че през последното десетилетие фокусът в България се премести изцяло върху така наречените стартъпи. По-традиционните бизнеси останаха малко извън светлините на прожекторите. От друга страна, поради случайно стечение на обстоятелствата – периода, в който съм роден, и целенасочения ми избор на професията на финансов консултант, — аз бях пряк свидетел на създаването на частния бизнес в България след падането на старата система. Ето защо ми се искаше освен описанието на най-новия етап в развитието на предприемачеството в България – стартъпите, да разкажа и за добрите примери на бизнес от така наречения преход.

Книги, подобни на "Историята на Екстрапак. Еволюция с малки стъпки"

Кой ще наследи бизнеса ми?
-5%

Кой ще наследи бизнеса ми?

Калоян Кирилов

18.91 лв.
Как да продам фирмата си?

Как да продам фирмата си?

Калоян Кирилов

19.90 лв.
Запазената марка на Безос
-5%

Запазената марка на Безос

Кармайн Гало

31.35 лв.
Незабравими истории

Незабравими истории

Киндра Хол

25.90 лв.
Изкуственият интелект във вашия бизнес
-10%

Изкуственият интелект във вашия бизнес

Д-р Петър Найденов

18.90 лв.

Други книги от Калоян Кирилов

Коментари за "Историята на Екстрапак. Еволюция с малки стъпки"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах