Абонамент за бюлетин
Истории от дивана
-10%

Истории от дивана

ISBN: 9789549266085
Издател: Тонипрес
Издадена: 2012
Брой страници: 208
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
Тази книга не е написана само за психолози, а е предназначена за всеки човек, чувствителен към човешката болка, и който се интересува от възможността да бъде преодоляна. Главните герои не са резултат на литературна измислица, защото съм ги виждал в кабинета си седмица след седмица да страдат, да се смеят, да плачат, да се чувстват измамени и ядосани", пише Габриел Ролон в пролога на "Истории от дивана".
Така осемте житейски истории, от които се състои тази книга, се базират на истински случаи. По време на сесиите психоаналитика и пациента се договарят да се справят с един от най-трудните пътища: този, който води до истината като единствен инструмент за облекчаване на болката.
Ревност, аноргазмия, скръб, изневяра, вина - всички чувства и усещания толкова обичайни за тези "модерни времена" - са част от темите, върху които Габриел Ролон разкрива собствения си начин за разбиране на психоанализата. Една динамика, която обръща внимание на истории, вариращи от смеха до сълзите и от скръбта до радостта, без да губи своята посока в една незаменима книга.

"Психотерапията е нещо като душевна археология, като детективско търсене на заровени в паметта ни, скрити от самите нас преживявания, които ни правят такива, каквито сме. Но често те не са достъпни за съзнанието ни. Затова не винаги можем да разберем самите себе си. Един от терапевтичните прийоми за откриването им е психоанализата - майката на повечето от днешните психотерапевтични школи. Тази книга я представя в много достъпна форма за читателите, дори за тези, които никога не са ходили на терапия. Разказаните конкретни случаи биха могли да помогнат на много от тях да тръгнат по пътя към истината за себе си. Разбира се, те не могат да заместят един същински дълбинен терапевтичен процес. А отличителното за автора е любовта и човечността на личния му стил в нелеката, но носеща много удовлетворение мисия на помагащ. Тези разкази бяха полезни и за мен - и като човек, и като терапевт!"
Мадлен Алгафари

Книги, подобни на "Истории от дивана"

Самоубийството: Начин на (зло)употреба
-10%

Самоубийството: Начин на (зло)употреба

Димитър Бочев

13.50 лв.
Котката на Шрьодингер - субатомен памфлет в реално време

Котката на Шрьодингер - субатомен памфлет в реално време

Милена Г. Николова

25.00 лв.
Приказки за пораснали деца

Приказки за пораснали деца

Мадлен Алгафари

35.00 лв.
Multa Paucis
-10%

Multa Paucis

Любомир Котев

13.50 лв.
От Танхойзер до Шумахер
-5%

От Танхойзер до Шумахер

Венцеслав Константинов

9.50 лв.

Други книги от Габриел Ролон

Коментари за "Истории от дивана"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах