Абонамент за бюлетин
Истински истории от Третото българско царство
-5%

Истински истории от Третото българско царство

ISBN: 9786191529704
Издател: Изток-Запад
Издадена: 2016
Брой страници: 168
Корица: Твърда
Език: Български
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 19.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Българска литература, Биографична литература
Книгата представя 30 истински истории из живота на владетелите на Третото българско царство – княз Александър Батенберг, цар Фердинанд, цар Борис, цар Симеон и техните семейства. Предназначена е за малки и по-големи деца, ученици и за всеки, който се интересува от историята на Третото българско царство и включва забавни и почти непознати истински истории като например: защо България има три царства; кои са владетелите на Третото царство, как те са живели, кой се е грижел за тях (свитата на царете), с какво са се хранили, как са се забавлявали, как са пътували, къде са ходили на лов; как са се отнасяли към природата; царските сватби; царските деца – къде са се учили, как са прекарвали времето си, кой ги е възпитавал, с какво са си играели; царските дворци; царската зоологическа градина и др.

Книгата е написана популярно, но се основава на истински исторически факти и събития. В нея липсва политика, а там, където тя е необходима, фактите са обяснени в съответствие с нивото на познанията и възприятията на децата.

Илюстрирана е със 114 снимки, репродукции от картини на художниците Димитър Гюдженов, Антони Пьотровски, Никола Михайлов, Георги Евстатиев, Кирил Василев и К. Целнер, пощенски картички и изображения на артефакти от фондовете на музеите, галериите, архивите, както и на такива собственост на семейството на Симеон Сакскобургготски. Използвани са снимки и от богатите архиви на известните ни общественици Тошо Пейков и Любомир Юруков.

Подобно четиво до момента не е публикувано и ще запълни съществена празнина в познанията на учащите се за последните царе на България.

-------------------

Цветана Кьосева е професор по история и културно наследство в Националния исторически музей. Преподавател е по музеология в Историческия факултет на Софийския университет. Областта на научните интереси включва историята на Третото българско царство, българо-руски и българо-съветски отношения, културно наследство и др. Има над 10 книги от сферата на т.нар. неофициална история, между които: „Тайните на третата българска държава“, „Красивите лица на терора“, „Първите дами на царска България“, „50-те най-влиятелни жени в българската история“ и др.

Книги, подобни на "Истински истории от Третото българско царство"

Любов през решетките
-10%

Любов през решетките

Цветана Кьосева

10.80 лв.
Дълг и чест. Дора Габе

Дълг и чест. Дора Габе

Женя Андреева

20.00 лв.
Балерината

Балерината

Гергана Михайлова

30.00 лв.
Смъртта на Бялата лисица
-10%

Смъртта на Бялата лисица

Анна Заркова

21.60 лв.
Ваклуш - албум

Ваклуш - албум

Ваклуш Толев

70.00 лв.

Други книги от Цветана Кьосева

Коментари за "Истински истории от Третото българско царство"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах