Абонамент за бюлетин
Ирелевантът

Ирелевантът

ISBN: 9786191540433
Издадена: 2013
Брой страници: 132
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 10.00 лв.
Цена: 10.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Най-сетне, след близо 10 години и няколко хиляди прочита като е-книга, тази удивителна книга излиза и в хартиен вариант.

Фантастична новела в стихове

Ирелевантът - последният човек на планетата Земя, превърнал се в жива черна дупка. Поглъщайки бавно космоса в себе си той пътува- неподвижен - из вселената. И по пътя на своето самоунищожение, лутайки се между Хаоса и Хармонията, осъзнава, че постигането на което и да е от тези две състояния не го прави истински щастлив. Тогава последният човек прави своя последен ирелевантен ход...

В една паралелна реалност Земята е превърната в гробище. Животът отдавна е угаснал от лицето й, а единственият спомен за него е споменът за Болката (Ним) и за Скръбта (Дрома) - двата кошмарни призрака, които вият в пустотата и жадни вървят към тялото на Последния човек. Те знаят, че той ще бъде последното бойно поле за тяхната безсмъртна вражда, знаят, че животът му ще ги засити както ничий друг. Това, което не подозират е, че отиват към собствената си гибел. Защото онзи, който ги очаква, вече не принадлежи към човешкия род, а е нещо различно. Той е погубил своите братя и боговете им, подчинил е съзвездията и се е откъснал от измеренията. От метеорите паднали в краката му той вдига замъци и ги унищожава, безмилостен и... празен - воин на Хаоса. Не е оставил никой, който да му даде име, нарекъл е сам себе си И Р Е Л Е В А Н Т - "откъсващ се " от всичко.

Ним и Дрома изгарят в мрака на душата му. При срещата им с Последния човек двамата загиват от собствените си оръжия: преди смъртта му - върху Господарят на Болката се стоварва цялото човешко страдание, а Ним, Скърботворецът загива сломен от безбрежна скръб. Ирелевантът продължава своя път през беззвездните пространства, стъпил върху опустошената си планета и с мъничкото слънце, което е оставил единствено да кръжи над главата му. Звездострелецът се носи към своето самоунищожение, и в пустия космос среща мрачни създания, които подобно на него поглъщат звездите и вървят към Нищото. Той се сражава с тях и оцелява в една игра на смърт, без победители. И колкото повече животи отнема, колкото по-близко до Черната вечност отива, толкова по-силно осъзнава, че този път не е неговия. В мислите му все по-често се явява гласът на Светлината, който го моли да спре и да се върне към доброто в и живототворящото в себе си.

Книги, подобни на "Ирелевантът"

Добруджанският феникс

Добруджанският феникс

Стефка Станчева

23.50 лв.
Живот като на кино
-5%

Живот като на кино

Юлия Годумова

18.53 лв.
Пред иконостаса на щастливеца
-10%

Пред иконостаса на щастливеца

Бойко Беленски

15.30 лв.
Човекът от последния вагон

Човекът от последния вагон

Марта Радева

18.00 лв.
Съчинения в девет тома: Децата не приличат на бащите си, том 3
-10%

Съчинения в девет тома: Децата не приличат на бащите си, том 3

Любен Каравелов

35.10 лв.

Други книги от Пламен Глогов

Коментари за "Ирелевантът"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах