Абонамент за бюлетин
Информатика за 9. клас - втора част: Програмиране на С++
-5%

Информатика за 9. клас - втора част: Програмиране на С++

ISBN: 9789549455786
Издател: Коала прес
Издадена: 2012
Брой страници: 216
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.50x23.00
Корична цена: 12.60 лв.
Цена: 11.97 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Компютърна литература, Образование, учебници, Учебници, 9. клас
Книгата „Програмиране на С++“ е създадена в съответствие с учебната програма по информатика, утвърдена от Министерството на образованието, младежта и науката.

В настоящата книга са включени теми, свързани с основите на програмирането на алгоритмичния език С++. Разгледани са етапите при решаване на задачи с компютър и средите за програмиране. Подробно са обяснени основните скаларни и съставни типове данни, основните оператори и базисните алгоритмични конструкции. Изложението се основава на метода на структурното програмиране.

Основният учебен материал е структуриран в 13 теми. Те не са разделени на отделни урочни единици, което дава възможност на всеки преподавател да направи разделение според своята лична преценка.

Изданието „Програмиране на C++“ съдържа и темите „Двумерни масиви“, „Тип указател“, „Функции“ и „Рекурсия“ от задължително избираемата подготовка по програмиране, които ще бъдат от полза на преподаватели и ученици от профилирани паралелки и математически гимназии.

Теми и решения на задачите в „Програмиране на С++“
В много от темите е използван проблемният подход за обучение, а именно: поставя се проблем (задача), който е трудно решим, ако се опираме само на досегашните си знания. За да реши поставената задача, ученикът разбира необходимостта от надграждане на знанията си. Избран е точно този подход, тъй като той е изключително продуктивен в методиката на обучение.

Екипът ни е представил темите по достъпен и лесно разбираем за учениците начин. Учебният материал е представен и разяснен с подходящи онагледявания, схеми и примерни задачи, които включват базисни алгоритми с техните решения. В кода, представящ решенията на задачите на ключовите места в алгоритъма, има коментари, които допълнително поясняват действията.

След всяка тема има предложен набор от задачи. Трудността им е степенувана така, че да могат да бъдат използвани от учителя в часовете за упражнения. По-любознателните ученици имат възможност да надграждат своите знания и умения извън задължителната програма, решавайки задачите с повишена трудност. Включени са тестове за самоконтрол и проверка на знанията. Въпросите и задачите след темите, както и тестовете за самопроверка допринасят допълнително за ефективността на обучение. Голяма част от задачите могат да бъдат полезни и на ръководителите на школи по информатика.

Решения на всички задачи и тестове, включени в „Програмиране на С++“, както и допълнителни материали можете да намерите и на интернет адрес http://vista-2008.com.

При разработката на настоящата книга авторите са се ръководили предимно от опита си като преподаватели по информатика и ИТ в ОМГ „Академик Кирил Попов“ – Пловдив. Качественото съдържание се дължи и на многогодишната им дейност като ръководители на школи по информатика.

Учебното помагало е одобрено със заповед РД 09-317/05.03.2007 г.

Книги, подобни на "Информатика за 9. клас - втора част: Програмиране на С++"

Учебник по Философия за 9. клас

Учебник по Философия за 9. клас

Колектив

12.00 лв.
Работни листове по Биология и здравно образование за 9. клас

Работни листове по Биология и здравно образование за 9. клас

Колектив

4.00 лв.
Учебник по Изобразително изкуство за 9. клас

Учебник по Изобразително изкуство за 9. клас

Колектив

4.80 лв.
Работни листове по Философия за 9. клас

Работни листове по Философия за 9. клас

Колектив

6.00 лв.
Учебник по Биология и здравно образование за 9. клас

Учебник по Биология и здравно образование за 9. клас

Наташа Цанова, Снежана Томова

12.00 лв.

Други книги от Лилия Иванова

Коментари за "Информатика за 9. клас - втора част: Програмиране на С++"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах