Абонамент за бюлетин
Информатика за 9. клас - втора част: Програмиране на С++
-5%

Информатика за 9. клас - втора част: Програмиране на С++

ISBN: 9789549455786
Издател: Коала прес
Издадена: 2012
Брой страници: 216
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.50x23.00
Корична цена: 12.60 лв.
Цена: 11.97 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Компютърна литература, Образование, учебници, Учебници, 9. клас
Книгата „Програмиране на С++“ е създадена в съответствие с учебната програма по информатика, утвърдена от Министерството на образованието, младежта и науката.

В настоящата книга са включени теми, свързани с основите на програмирането на алгоритмичния език С++. Разгледани са етапите при решаване на задачи с компютър и средите за програмиране. Подробно са обяснени основните скаларни и съставни типове данни, основните оператори и базисните алгоритмични конструкции. Изложението се основава на метода на структурното програмиране.

Основният учебен материал е структуриран в 13 теми. Те не са разделени на отделни урочни единици, което дава възможност на всеки преподавател да направи разделение според своята лична преценка.

Изданието „Програмиране на C++“ съдържа и темите „Двумерни масиви“, „Тип указател“, „Функции“ и „Рекурсия“ от задължително избираемата подготовка по програмиране, които ще бъдат от полза на преподаватели и ученици от профилирани паралелки и математически гимназии.

Теми и решения на задачите в „Програмиране на С++“
В много от темите е използван проблемният подход за обучение, а именно: поставя се проблем (задача), който е трудно решим, ако се опираме само на досегашните си знания. За да реши поставената задача, ученикът разбира необходимостта от надграждане на знанията си. Избран е точно този подход, тъй като той е изключително продуктивен в методиката на обучение.

Екипът ни е представил темите по достъпен и лесно разбираем за учениците начин. Учебният материал е представен и разяснен с подходящи онагледявания, схеми и примерни задачи, които включват базисни алгоритми с техните решения. В кода, представящ решенията на задачите на ключовите места в алгоритъма, има коментари, които допълнително поясняват действията.

След всяка тема има предложен набор от задачи. Трудността им е степенувана така, че да могат да бъдат използвани от учителя в часовете за упражнения. По-любознателните ученици имат възможност да надграждат своите знания и умения извън задължителната програма, решавайки задачите с повишена трудност. Включени са тестове за самоконтрол и проверка на знанията. Въпросите и задачите след темите, както и тестовете за самопроверка допринасят допълнително за ефективността на обучение. Голяма част от задачите могат да бъдат полезни и на ръководителите на школи по информатика.

Решения на всички задачи и тестове, включени в „Програмиране на С++“, както и допълнителни материали можете да намерите и на интернет адрес http://vista-2008.com.

При разработката на настоящата книга авторите са се ръководили предимно от опита си като преподаватели по информатика и ИТ в ОМГ „Академик Кирил Попов“ – Пловдив. Качественото съдържание се дължи и на многогодишната им дейност като ръководители на школи по информатика.

Учебното помагало е одобрено със заповед РД 09-317/05.03.2007 г.

Книги, подобни на "Информатика за 9. клас - втора част: Програмиране на С++"

Учебник по Изобразително изкуство за 9. клас

Учебник по Изобразително изкуство за 9. клас

Колектив

4.80 лв.
Учебник по Биология и здравно образование за 9. клас

Учебник по Биология и здравно образование за 9. клас

Наташа Цанова, Снежана Томова

20.00 лв.
Учебник по Химия и опазване на околната среда за 9. клас

Учебник по Химия и опазване на околната среда за 9. клас

Колектив

20.00 лв.
Учебник по Физика и астрономия за 9. клас

Учебник по Физика и астрономия за 9. клас

Евгения Бенова, Маргарита Градинарова, Никола Велчев

7.80 лв.
Учебна тетрадка по Физика и астрономия за 9. клас

Учебна тетрадка по Физика и астрономия за 9. клас

Колектив

4.00 лв.

Други книги от Лилия Иванова

Коментари за "Информатика за 9. клас - втора част: Програмиране на С++"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах