Абонамент за бюлетин
Интимната история на човечеството
-57%

Интимната история на човечеството

Издател: БГкнига
Издадена: 2012
Брой страници: 584
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 14.30x21.00
Корична цена: 29.95 лв.
Цена: 12.95 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Днес, когато по-добрата комуникация е един от главните приоритети на човечеството, Тиодор Зелдин се превръща в гид към интимната страна на общуването.

В „Интимната история на човечеството” няма музейна хронолия, нито експонати, които могат да бъдат наредени на лавиците. Пред очите на читателя се разкрива минало, което е живо в умовете на съвременните хора. Книгата проследява начините, по които емоциите и странностите, отношенията между хората и страховете им са се променяли през вековете. Изучава интересите на различните цивилизации, както в миналото така и в настоящето.

Авторът изследва границите, които ни разделят, както и пътищата, по които могат да бъдат установени връзки с различна степен на близост, без човек да губи своята принадлежност и уникалност. Повдига въпроси за същността на свободата, историята на разговора, самотата, сексът, срещите, религията и още много фактори, които обединяват хората, търсейки нови и стари видове връзки помежду им.

-----------------
Тиодор Зелдин е британски философ, социолог, историк, писател и оратор, носител на Ордена на Британската империя и президент на Фондация „Оксфорд Мюз“. Първоначално става известен като специалист по история на Франция, но вмеждународен план се прочува най-много като автор книгата „Интимната история на човечеството“. Оттогава насам, Зелдин се фокусира върху това как работата може да стане по-малко скучна и разстройваща, как разговорите могат да бъдат по естествени и как хората могат да бъдат по-искрени един с друг, оставяйки маските настрана.

На българските читатели авторът вече е известен с книгата си „Разговорът. Или как общуването може да промени животът ни”, издадена от БГкнига през 2011 г.

Книги, подобни на "Интимната история на човечеството"

Допълнителни материали Други книги от Тиодор Зелдин

Коментари за "Интимната история на човечеството"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах