Абонамент за бюлетин
Интервюта с Путин
-10%

Интервюта с Путин

ISBN: 9789545154126
Издател: Милениум
Издадена: 2017
Брой страници: 288
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.50x23.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Политика, публицистика, медии, Политика, Медии
Пълна стенограма на интервютата на Оливър Стоун с Владимир Путин

„Интервюта с Путин“ събира записите от десетки срещи между изтъкнатия американски кинорежисьор и документалист Оливър Стоун и президента на Русия Владимир Путин, които протичат с прекъсвания в продължение на повече от две години. В тях за първи път руският държавен глава е подложен на „кръстосан разпит“ и отговаря на всякакви въпроси, без ограничение в темите и формулировката им.

Идеята за тези интервюта се ражда по време на първото пътуване на Стоун до Москва за среща с Едуард Сноудън, за когото снима филм. Последното интервю е от пролетта на 2017-а, след встъпването на Доналд Тръмп в Белия дом.

Стоун без притеснение поставя въпросите за отношенията между Русия и САЩ, за обвиненията в намесата на руски хакери в последната предизборна кампания, за действията на Русия в Сирия и спрямо „Ислямска държава“, за конфликтите в Близкия изток, Кавказ, Украйна и Средна Азия, за разговорите му с Клинтън, Джордж Буш, Барак Обама и Тръмп, както и редица лични въпроси, които варират от навиците и предпочитанията му до най-интимни страни на живота му.

Оливър Стоун е интервюирал редица противоречиви личности от цял свят – Бенямин Нетаняху, Фидел Кастро, Уго Чавес и други – и винаги се е стремял да бъде безкрайно обективен и честен. Заснетият материал обикновено многократно надхвърля лимитите за филм, но в книгата записите са предадени почти без никакви съкращения. Това дава възможност на читателя да се запознае в дълбочина както с дискутираните проблеми, така и с отношението на руския лидер към тях.

През 1977-а журналистът Дейвид Фрост единствен интервюира Ричард Никсън след аферата „Уотъргейт“. Четиресет години по-късно на мен се пада жребият да задам всички неудобни въпроси на Владимир Путин. Ако той е най-големият враг на Америка, поне трябва да чуем и неговата гледна точка.

Оливър Стоун
------------------

Това, което прави тези интервюта толкова добри, е не тяхното съдържание, а това, което им липсва. Те не извъртат всичко, което Путин казва, за да го накарат да изглежда зъл. От гледането на обикновени новини може и да сглобите това, което Путин мисли, но най-вероятно не бихте могли. Понеже репортерите започват да гледат скептично, когато Путин започне да говори. Понеже руският език звучи лошо. Понеже Путин винаги изглежда особено. Наративът, че Путин е потенциален Сталин изглежда толкова убедителен, че всичко, което прави го кара да изглежда като Сталин.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Интервюта с Путин"

Оргазмът на богомолката
-5%

Оргазмът на богомолката

Андрей Фурсов

18.91 лв.
Частните армии
-5%

Частните армии

Христо Тутунаров

20.90 лв.
Разузнаването отвътре - твърда корица
-5%

Разузнаването отвътре - твърда корица

Боян Чуков

17.10 лв.
Как се става министър в България
-10%

Как се става министър в България

Пенчо Ковачев

22.49 лв.
Политиката е нашата душа
-5%

Политиката е нашата душа

Десислава Андреева

33.25 лв.

Други книги от Оливър Стоун

Коментари за "Интервюта с Путин"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах