Абонамент за бюлетин
Императрица Сиси
-10%

Императрица Сиси

ISBN: 9789543572656
Издател: Емас
Издадена: 2022
Брой страници: 400
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 16.90 лв.
Цена: 15.21 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
Елизабет Амалия Евгения фон Вителсбах, императрица на Австрия, кралица на Унгария и на още девет държави, маркиза, графиня, велика княгиня, херцогиня, ерцхерцогиня и велика херцогиня на общо 14 области. Всички тези имена и титли тегнат върху непосилно слабите рамене на една свръхчувствителна жена, почти момиче, наричана от най-близките си просто Сиси и останала с това име в историята и в сърцата на своя народ.

На 24 април 1854 г. 23-годишният австрийски император Франц-Йозеф завежда пред олтара своята 16-годишна избраница и двамата се вричат във вечна вярност пред 70 епископи и прелати. Младият, впечатляващо красив монарх е влюбен до ушите в своята Сиси. Крехката, безгрижна девойка, едва излязла от детството, чиято красота тепърва ще разцъфва, също прелива от любов към своя Франц. Приказна сватба и очаквания за още по-приказен живот.

Но не и в света на двореца "Хофбург", където попада малката императрица и където я очакват омразата и интригите на придворните, нетърпящата противоречие, властна свекърва, студът в огромните зали и коридори, един свят, където всичко е вековен протокол и етикет, и където няма място за чувства, топлина, простичко човешко щастие, един свят не за Сиси.

Европа я чества като най-красивата жена на континента, народът ѝ я боготвори, художници се надпреварват да я рисуват, а моделиери да я обличат, велики мъже на епохата са в краката ѝ, но какво от това, щом не може да вижда свободно дори децата си, щом съпругът ѝ не желае да вникне в душата ѝ, щом я следят дори в спалнята ѝ. Неспособна да се пребори за нормално човешко съществуване, императрицата тръгва на път, за да избяга от принудата и от контрола и да дири щастието в един по-друг живот. И за да остане и до днес - въпреки многобройните документи и дневници - една от най-загадъчните фигури в историята на Европа.

Книги, подобни на "Императрица Сиси"

Мария Терезия
-10%

Мария Терезия

Габриеле Мари Кристен

15.21 лв.
Диамантеното око
-10%

Диамантеното око

Кейт Куин

21.60 лв.
Ню Йорк, том 2
-5%

Ню Йорк, том 2

Едуард Ръдърфърд

31.35 лв.
Царина
-10%

Царина

Елън Алпстен

22.50 лв.
Дъщерята на Аушвиц
-10%

Дъщерята на Аушвиц

Малкълм Брабант

19.80 лв.

Други книги от Габриеле Мари Кристен

Коментари за "Императрица Сиси"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах