Абонамент за бюлетин
Изповедта на един карък
-5%

Изповедта на един карък

ISBN: 9786191529681
Издател: Изток-Запад
Издадена: 2016
Брой страници: 186
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 11.40 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Политически роман

"Изповедта на един карък" е разказ за живота в България в последните десетилетия на ХХ и началото на ХХІ век. За съдбите на обикновени хора, които се опитват на намерят своята реализация, да се издигнат или поне да се приспособят към господстващата Система, определяща техните позиции и битие по собствени правила и критерии. Система, която уж се срутва под тежестта на своите несъстоятелни норми, а всъщност се преражда, подменяйки ценности и понятия посредством някогашните си верни крепители. История за това как идеали и чувства могат да бъдат загърбени, а идеите за справедливост - отритнати. Коя е вярната посока? Следвайки дадени морални принципи дали накрая няма да се окажеш в очите на останалите просто обикновен карък?

Авторът води разказа от първо лице и неслучайно оставя впечатлението за лично преживени случки с реални хора. Тази история кара читателя да формира своя оценка на събитията и го стимулира да види верния път към бъдещето.

Йордан Нихризов е роден на 8 октомври 1953 г. в гр. Провадия. Израства в гр. Габрово, където завършва средно образование в Априловската гимназия през 1971 г., а през 1978 г. се дипломира като инженер във ВМЕИ - Габрово. Второто му висше образование е по икономика (в УНСС), 1985 г. Голямата му любов е историята.

Отдавнашните наклонности да се занимава с политика реализира през 1990 г., когато става член на БСДП. Като свое идейно верую приема социалната демокрация и от 1991 г. е член на националното ръководство на партията. През 1995 г. е избран за заместник-председател на лидера д-р Петър Дертлиев, а от 2001 г. до днес официално ръководи БСДП.

Депутат в 38-ото и 39-ото Народно събрание и автор на над 30 законопроекта и множество предложения в социалната сфера.

В младежките си години прави литературни опити, помествайки епиграми и фейлетони в периодичния печат. След 1989 г. публикува статии в "Свободен народ", "Демокрация", "Монитор", "Седем" и др. От 2002 г. досега издава и ръководи партийния бюлетин на БСДП "Позиция". Книгата "Изповедта на един карък" (след "Минало незабравимо", 2015) е втората му изява в художествената проза, също в жанра "политически роман".

Книги, подобни на "Изповедта на един карък"

Светът на Съвършените
-5%

Светът на Съвършените

Йордан Нихризов

19.00 лв.
Обикновена история
-5%

Обикновена история

Йордан Нихризов

12.35 лв.
56-а година
-5%

56-а година

Йордан Нихризов

11.40 лв.
Минало незабравимо
-5%

Минало незабравимо

Йордан Нихризов

17.10 лв.
Добруджанският феникс

Добруджанският феникс

Стефка Станчева

23.50 лв.

Други книги от Йордан Нихризов

Коментари за "Изповедта на един карък"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах