Абонамент за бюлетин
Изкуството да говорим
-10%

Изкуството да говорим

ISBN: 9789547832701
Издател: Locus
Издадена: 2019
Брой страници: 490
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 30.00 лв.
Цена: 27.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Психология и психоанализа, Познай себе си
Универсален наръчник по словесно майсторство - Второ издание

----------------------------

Гревил Джанър е британски политик с дългогодишна кариера, адвокат и писател. Изтъкнат оратор с богат опит и основател на JSB Group, Джанър е автор на над 60 книги. Обучил е хиляди хора в изкуството на успешните комуникации и презентационните умения.

Изкуството да говорим е безценен компендиум от съвети, похвати и техники за овладяване на стреса преди публична изява, без значение реч, презентация или работна среща. Включените примерни речи и истории за преразказване ще улеснят подготовката ви, а богатият опит и свежият хумор на Джанър ще Ви убедят, че с правилната нагласа можете да се справите блестящо с всяка поява пред публика.

Тази книга предлага точно това, което сочи заглавието – универсален и подробен наръчник за ораторство и практическа реторика; за малки и големи аудитории, за официални и неофициални случаи. Както при всяко изкуство, съществуват техники и умения, които да усвоите и развиете. Ако следвате съветите в тази книга, ще си спестите много усилия, както и много страдания на вашите слушатели и събеседници.

“Думите в голямото общуване имат стойността на дела. А за делата си човек трябва да се подготвя. Книгата на Гревил Джанър ни учи не само че говоренето е изкуство, а и на това как изглежда работилницата на словото. Колкото по-навътре се навлиза в съдържанието, толкова по-голяма става изненадата, че сериозните постижения се реализират с малки и прости стъпки, с обикновени, но натоварени със заряд думи.”

Георги Коритаров, журналист

---------------------------

“Незаменима! Когато говорите пред аудитория, е възможно хората да не запомнят съвсем точно какво сте им казали, но със сигурност ще запомнят как сте ги накарали да се чувстват. И в това е силата на словесното майсторство.
Горещо препоръчвамe раздела „Истории за преразказване”. Хуморът е солта на ораторството и цитатите са напълно приложими.”

Почитаемият Майкъл Мартин, член на Парламента, говорител на Камарата на общините

За да успеете в ораторството, трябва да разсъждавате прави. Умът и езикът ви трябва да работят в тандем, докато тялото ви е изправено. Като начало, това включва да осъзнаете, овладеете и контролирате нервите си. Това – „трикът на увереността” – означава да демонстрирате увереност, когато не я изпитвате, а след това да я придобиете.

За да се чувствате уверени, трябва да изглеждате добре. Трябва да познавате изкуството на езика на тялото, на контакта с очи и на преднамерените движения и жестове. Добрите речи трябва да бъдат чути добре – а това изисква продуктивност и проекция на гласа. След като се заемете с тази задача, трябва да комбинирате стила и съдържанието – изпълнение, мислене и реагиране. Да разсъждавате прави, означава да бъдете с повишено внимание и да използвате всички части на тялото и мозъка си едновременно.

--------------------------
Задайте си „Четирите въпроса”:

КОЙ? Коя е вашата аудитория – колко души са, къде се намират и в каква среда и кой взема решенията?
КАКВО? Какво искат да чуят от вас? И едва тогава:
ЗАЩО? Защо сте там? Какво е вашето послание? Какви идеи, продукти или услуги искате да им продадете, след като знаете кои са и какво биха купили?
КАК? Какви специални техники трябва да използвате? Към тях спадат бележки, документи, разгърнато описание и визуални средства. Трябва ли да стоите, или да седите – и къде?

Книги, подобни на "Изкуството да говорим"

Изкуството да четеш хората

Изкуството да четеш хората

Ан Богъл

16.95 лв.
Ние. Разбиране психологията на романтичната любов

Ние. Разбиране психологията на романтичната любов

Робърт А. Джонсън

18.00 лв.
Начинът да обичаш
-5%

Начинът да обичаш

Антъни де Мело

18.91 лв.
Да имаш или да бъдеш
-10%

Да имаш или да бъдеш

Ерих Фром

18.90 лв.
Изкуството да обичаш
-10%

Изкуството да обичаш

Ерих Фром

13.50 лв.

Други книги от Гревил Джанър

Коментари за "Изкуството да говорим"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах