Абонамент за бюлетин
Изкуството да говорим
-10%

Изкуството да говорим

ISBN: 9789547832701
Издател: Locus
Издадена: 2019
Брой страници: 490
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 30.00 лв.
Цена: 27.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Психология и психоанализа, Познай себе си
Универсален наръчник по словесно майсторство - Второ издание

----------------------------

Гревил Джанър е британски политик с дългогодишна кариера, адвокат и писател. Изтъкнат оратор с богат опит и основател на JSB Group, Джанър е автор на над 60 книги. Обучил е хиляди хора в изкуството на успешните комуникации и презентационните умения.

Изкуството да говорим е безценен компендиум от съвети, похвати и техники за овладяване на стреса преди публична изява, без значение реч, презентация или работна среща. Включените примерни речи и истории за преразказване ще улеснят подготовката ви, а богатият опит и свежият хумор на Джанър ще Ви убедят, че с правилната нагласа можете да се справите блестящо с всяка поява пред публика.

Тази книга предлага точно това, което сочи заглавието – универсален и подробен наръчник за ораторство и практическа реторика; за малки и големи аудитории, за официални и неофициални случаи. Както при всяко изкуство, съществуват техники и умения, които да усвоите и развиете. Ако следвате съветите в тази книга, ще си спестите много усилия, както и много страдания на вашите слушатели и събеседници.

“Думите в голямото общуване имат стойността на дела. А за делата си човек трябва да се подготвя. Книгата на Гревил Джанър ни учи не само че говоренето е изкуство, а и на това как изглежда работилницата на словото. Колкото по-навътре се навлиза в съдържанието, толкова по-голяма става изненадата, че сериозните постижения се реализират с малки и прости стъпки, с обикновени, но натоварени със заряд думи.”

Георги Коритаров, журналист

---------------------------

“Незаменима! Когато говорите пред аудитория, е възможно хората да не запомнят съвсем точно какво сте им казали, но със сигурност ще запомнят как сте ги накарали да се чувстват. И в това е силата на словесното майсторство.
Горещо препоръчвамe раздела „Истории за преразказване”. Хуморът е солта на ораторството и цитатите са напълно приложими.”

Почитаемият Майкъл Мартин, член на Парламента, говорител на Камарата на общините

За да успеете в ораторството, трябва да разсъждавате прави. Умът и езикът ви трябва да работят в тандем, докато тялото ви е изправено. Като начало, това включва да осъзнаете, овладеете и контролирате нервите си. Това – „трикът на увереността” – означава да демонстрирате увереност, когато не я изпитвате, а след това да я придобиете.

За да се чувствате уверени, трябва да изглеждате добре. Трябва да познавате изкуството на езика на тялото, на контакта с очи и на преднамерените движения и жестове. Добрите речи трябва да бъдат чути добре – а това изисква продуктивност и проекция на гласа. След като се заемете с тази задача, трябва да комбинирате стила и съдържанието – изпълнение, мислене и реагиране. Да разсъждавате прави, означава да бъдете с повишено внимание и да използвате всички части на тялото и мозъка си едновременно.

--------------------------
Задайте си „Четирите въпроса”:

КОЙ? Коя е вашата аудитория – колко души са, къде се намират и в каква среда и кой взема решенията?
КАКВО? Какво искат да чуят от вас? И едва тогава:
ЗАЩО? Защо сте там? Какво е вашето послание? Какви идеи, продукти или услуги искате да им продадете, след като знаете кои са и какво биха купили?
КАК? Какви специални техники трябва да използвате? Към тях спадат бележки, документи, разгърнато описание и визуални средства. Трябва ли да стоите, или да седите – и къде?

Книги, подобни на "Изкуството да говорим"

12 рецепти за щастие

12 рецепти за щастие

Росица Якобс

15.00 лв.
Само за мъже. 42 шанса за Нея и Него
-10%

Само за мъже. 42 шанса за Нея и Него

Росен Кутелов

17.10 лв.
Оптимумът. Емоционално интелигентната организация
-5%

Оптимумът. Емоционално интелигентната организация

Даниъл Голман, Кери Чърнис

20.81 лв.
Оптимумът. Емоционално интелигентната организация - твърда корица
-5%

Оптимумът. Емоционално интелигентната организация - твърда корица

Даниъл Голман, Кери Чърнис

24.61 лв.
Може и да греша
-10%

Може и да греша

Бьорн Натико Линдеблад

16.20 лв.

Други книги от Гревил Джанър

Коментари за "Изкуството да говорим"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах